Algemeen

Leerlingen RSG Wolfsbos organiseren sportevent

Een goed begin van 2020, is een sportief begin, dachten twee leerlingen van RSG Wolfsbos. Marit Enting en Hieke Kruit, uit klas 5 en 6 vwo, kozen ervoor om een sportevent te organiseren in het kader van hun profielwerkstuk. Het trefbaltoernooi voor basisschoolleerlingen was een enorm succes. De organisatie verliep prima, de wedstrijden waren spannend en ook aan publiek geen gebrek.

De meiden genieten nog volop na van ‘hun’ toernooi. Hieke Kruit vertelt enthousiast over hoe het idee is ontstaan om een trefbaltoernooi te organiseren. “Aangezien we beide erg van sport houden, wisten we al snel dat we sport wilden integreren in ons profielwerkstuk. Toen wij zelf nog op de basisschool zaten, werden er vaak hele leuke sporttoernooien georganiseerd door de gemeente. Het plezier wat wij destijds hadden tijdens die toernooien, willen we graag overbrengen op de kinderen die nu op de basisschool zitten. Trefbal vonden we het allerleukste, daarom hebben wij op 8 januari in de sporthal van Zuidwolde een trefbaltoernooi georganiseerd.”

Marit Enting licht verder toe: “Bij de organisatie van een toernooi, komt veel meer kijken dan we hadden verwacht. Naast onze docent, hebben we vooral veel contact gehad met Rianne Bijl, de sportfunctionaris van Gemeente de Wolden. Rianne heeft ons heel goed begeleid in het hele proces. Zo brengt het organiseren van een toernooi bijvoorbeeld de nodige kosten met zich mee en daar hebben we samen creatieve oplossingen voor bedacht in de vorm van sponsoren en vrijwilligers. Nadat alle randvoorwaarden geregeld waren, konden we het toernooi gaan promoten op de basisscholen. Vooral ons promofilmpje op Facebook sloeg heel goed aan. Binnen 24 uur zaten we al aan het maximum van 128 deelnemers. Daar zijn we best heel trots op!”

Na afloop van het toernooi, ontvingen de meiden heel veel positieve reacties van leerlingen, ouders en klasgenoten. De meiden stralen en zijn het er over eens: “We hadden niet gedacht dat het zo leuk zou zijn en wie weet organiseren we in 2021 een tweede editie van het trefbaltoernooi!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen