Algemeen

Leerlingen RSG Wolfsbos genieten van ontbijt in de klas

Leerlingen van praktijkonderwijs de Meander hebben meegedaan met het Nationaal schoolontbijt. Drie lokalen werden gezellig ingericht. De eerste twee lesuren werden gebruikt om met elkaar te genieten van een gezond ontbijt.

Beste start van de dag
“Wij willen onze leerlingen leren hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat je ’s ochtends het beste kunt eten”, zegt Frank Benjamins, mentor van klas 1. “Gezonde voeding draagt bij aan een gezonde levensstijl. Daarom stimuleren wij onze leerlingen gezond te eten en bewuste keuzes te maken. Wij hopen dat ouders dit thuis ook doen”.

Voedingscentrum
Volgens het Voedingscentrum is school dé plek om kinderen bewust te maken van gezond en duurzaam voedsel. Het werken aan gezondheid op school loont en leidt tot betere leerprestaties en een gezondere leefstijl. Het Voedingscentrum geeft het vignet Gezonde School af aan scholen die zich structureel inzetten voor de gezondheid van leerlingen. Hiervoor moet een school voldoen aan een aantal criteria. Bij het thema voeding wordt dan gelet op het aanbod van eten en drinken in de pauzes en er wordt gekeken of voeding ook in de lessen aan bod komt.

Gezonde school
Het Voedingscentrum heeft het vignet Gezonde School afgegeven aan de Meander. ,,Gelukkig voldoen wij aan de eisen en mogen wij onszelf een gezonde school noemen voor de komende drie jaren”, aldus Frank Benjamins.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen