Algemeen

Leerlingen RSG Wolfsbos beginnen de dag met gezond ontbijt

Onder het motto ‘Begin je dag goed! Met een gezond ontbijt!’ organiseerde RSG Wolfsbos dinsdag 10 maart een ontbijt voor alle leerlingen van klas 1. Het ontbijt is onderdeel van het project ‘gezonde leefstijl’.


Veilige en gezonde omgeving

Tijdens de gastles, gegeven door een gastdocent van de GGD, werd uitgebreid ingegaan op  bijvoorbeeld ‘waarom is het belangrijk om gezond te eten, wat is het belang van een goed ontbijt, waarom is het niet aan te raden om vreemde diëten te volgen, wat doet suiker met je lichaam’. Interessante vragen die de leerlingen zichtbaar heel erg aanspraken en hen aan het denken zette. Roelina Zwiers, coördinator Gezonde School bij RSG Wolfsbos geeft aan: “Als school vinden we het belangrijk dat leerlingen en medewerkers in een veilige, gezonde en uitdagende omgeving met elkaar samenwerken.  Een omgeving waarin het maken van een gezonde keuze makkelijk wordt gemaakt en waarin iedereen zich thuis voelt. Zo is RSG Wolfsbos al jarenlang een rookvrije school , is er een gezonde kantine en vorig jaar hebben we het Vignet ‘Gezonde School’ behaald. We willen dan ook heel graag onze leerlingen leren om een bewuste keuze te maken voor een gezonde leefstijl”.

Begin de dag goed! Met een GEZOND ontbijt!

De school heeft een subsidie ontvangen voor het project ‘Jong Leren Eten’. Deze subsidie is ingezet voor een gezamenlijk gezond ontbijt met alle leerlingen van klas 1. De leerlingen lieten het ontbijt zich goed smaken en organisatoren Marise Maatje en Roelina Zwiers kijken tevreden terug op een geslaagde activiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen