Leefbaarheidsfonds ondersteunt groen schoolplein De Zandloper met regenton

Stuifzand – Het Leefbaarheidsfonds Hoogeveen heeft aan de leerlingenraad van obs De Zandloper in Stuifzand een cheque aangeboden voor hun nieuwe groene schoolplein. Het is een groen plein waar duurzaam, ontdekkend spelen en leren centraal staan. De school heeft in het kader van duurzaamheid een regenton geplaatst. Daaraan is de bijdrage van het Leefbaarheidsfonds besteed.

 

Het is een 235 liter Black Pearl regenton. Het opgevangen water kan hergebruikt worden voor de verzorging van het groen in en om de school. Gea Verburg, directeur van De Zandloper, neemt met een groep kinderen van de leerlingenraad de regenton in ontvangst van Jan Ballast en Lammie Klooster namens het Leefbaarheidsfonds.

 

Over het Leefbaarheidsfonds

Stichting Leefbaarheidsfonds ondersteunt initiatieven van bewoners die de leefbaarheid in hun wijk, dorp of buurt vergroten. Het fonds kan deze ondersteuning bieden door donaties van het Hoogeveense bedrijfsleven en is op zoek naar bedrijven die hieraan willen deelnemen. Om de mogelijkheden te bespreken kunt u contact opnemen met voorzitter van het bestuur Jan Ballast, via e-mail [email protected]