LC Energy verbaasd over petitie tegen Zonnepark

Hoogeveen – Op schriftelijke vragen aan LC energy over de plannen om een zonnepark te bouwen in de driehoek Noord/ Schooldijkje en Coevorderstraatweg is LC Energy uit Wageningen verbaasd over de commotie.

In eerder berichtgeving deze week vermelden we al dat een actiecomité een petitie gestart tegen de plannen om een zonnepark te bouwen op deze locatie. De actievoerders zijn het niet eens over de locatie van het park. Volgens hun ligt het te dicht bij de kernen van Noordscheschut en de wijk Krakeel. Ook een punt was dat maar weinig mensen op de hoogte waren gesteld.

Hierop reageerde LC Energy schriftelijk het volgende:
”Er is inderdaad een plan gemaakt een zonnepark aan de Noord in Noordscheschut. Op dit moment is de buurtconsultatie proces afgerond en de vergunning is ingediend.
Wij zijn verbaasd over de reactie van de buurtbewoners dat er te weinig mensen zijn geïnformeerd. Voor ons is het buurtconsultatieproces een van de prioriteiten van ons bedrijf. Wij hebben één-op-één gesprekken gevoerd met alle families die direct aanwonend zijn. Daarnaast hebben we een informatie avond georganiseerd voor iedereen die zicht vanuit zijn huis heeft op het park of in een straal van 300 a 400m van het park woont. In totaal zijn meer dan 60 families geïnformeerd in dit dunbevolkte gebied. De gesprekken en bezwaren zijn door ons geregistreerd en zullen wij als bijlage toevoegen aan de vergunningsaanvraag aan de gemeente. Voor ons is transparantie in het buurtconsultatie proces zeer belangrijk. Het project is van een zeer kleine omvang en zal dankzij de landschappelijke inpassing bijna niet zichtbaar zijn vanaf het Schooldijkje of de Coevorderstraatweg.”

Tot zover de reactie van Marius Schaaps namens LC Energy.

Ook de gemeente is gevraagd om commentaar , maar die verwees naar LC energy voor vragen.

De oproep op van de actievoerders voor een petitie.

Foto: Pixabay