Landelijke actieactiedag van Giro555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

In navolging van de landelijke en regionale media zal ook de vrijwilligersorganisatie van Regionieuws Hoogeveen  aandacht besteden aan de landelijke actiedag van Giro555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

 

 

Klik op de afbeelding hierboven of  HIER voor de rechtstreekse actiepagina van giro555

ISK Wolfsbos in actie voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Vandaag 15 februari organiseert Wolfsbos in Hoogeveen een event om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Het event vindt plaats tussen 13.00 en 15.00 uur in het ISK-gebouw van Wolfsbos aan de Wolfsbosstraat 7. Zo gaan leerlingen en docenten van de ISK (Internationale Schakelklas) de komende dagen hard aan de slag om lekkers te bakken en kunstwerkjes te maken die ze tijdens het event kunnen verkopen. Juist de leerlingen van de ISK hebben bij hun docenten aangegeven om in actie te willen komen. Een aantal van deze leerlingen komt ook uit Turkije en Syrië, dan komt deze ramp ineens wel heel dichtbij. De gehele opbrengst komt ten goed aan Giro555. Alle leerlingen en docenten van Wolfsbos, ouders, familie, buurtbewoners zijn van harte welkom bij het event.

Landelijke tv uitzending

NPO, RTL en SBS6  brengen op woensdagavond 15 februari, de Nationale Actiedag van Giro555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië, een gezamenlijk programma op NPO 1: Help Slachtoffers Aardbeving. Tussen 20.30 en 22.15 uur wordt de actie van Giro 555 door de omroepen ondersteund om zoveel mogelijk donaties op te halen voor de hulpverlening in het rampgebied. Het programma bestaat uit live optredens en tafelgesprekken. Tijdens de uitzending wordt regelmatig geschakeld met het actiecentrum van Giro555 in Beeld en Geluid in Hilversum. Daar doen Hila Noorzai, Wendy van Dijk en Herman van der Zandt verslag van het verloop van de actie en interviewen zij bekende Nederlanders in het belpanel.

In de studio is de presentatie in handen van Chantal Janzen. Gesprekken aan tafel worden gevoerd door Jeroen Pauw en Eva Jinek. Fidan Ekiz is tafeldame. Zij spreken met mensen die familie in het rampgebied hebben, met correspondenten en met presentator Sinan Can, die de afgelopen dagen Turkije bezocht. Michiel Servaes, actievoorzitter van Giro555, was ook in Turkije en vertelt over de hulpverlening. Optredens worden onder meer verzorgd door Karsu en Frank Boeijen. Johnny de Mol maakte de afgelopen dagen voor het programma reportages van acties in Nederland.

Alle televisiezenders besteden woensdag gedurende de hele dag aandacht aan de actie. Op NPO 1 worden speciale actiejournaals uitgezonden. RTL4 en SBS6 schakelen in de avond vervolgens regelmatig met het actiecentrum in Beeld & Geluid. Rond 22.15 uur wordt de eindstand van de Nationale Actiedag verwacht. Het bekendmaken van de eindstand is op alle drie de zenders te zien. Gedurende de avond schakelen RTL4 en SBS6 in hun bestaande programmering en in de reclameblokken regelmatig naar Beeld & Geluid en de gezamenlijke uitzending, om zo optimaal aandacht te kunnen vragen voor de actie onder een breed publiek.

Help Slachtoffers Aardbeving wordt gezamenlijk geproduceerd door NOS, ITV Studios Netherlands en TVBV, en uitgezonden vanuit Studio 31 en Beeld & Geluid in Hilversum. BVN zendt de uitzending wereldwijd uit.