Korenmolen de Zwaluw met spoed op zoek naar vrijwilligers

Hoogeveen – Door verloop van vrijwilligers, door het krijgen van een baan, of stoppen in verband met leeftijd is het bestuur Korenmolen de Zwaluw naarstig op zoek naar vrijwilligers!

Door het te kort aan vrijwilligers was er al de noodzaak om te stoppen met de broodverkoop. Nu heeft een vrijwilliger aangegeven omwille zijn leeftijd te stoppen , en hierdoor staan de molenaars er op de vrijdag alleen voor. Dit was ook de bekende druppel om met een noodoproep op zoek te gaan naar nieuwe vrijwilligers.

Lijkt het je leuk om de molenaars te helpen in de molenwinkel en denk je dat je in het team past, kom dan eens langs En laat je informeren. De stichting heeft als belangrijkste doelstelling de Hoogeveense molen draaiende te houden. Korenmolen de Zwaluw is de enige overgebleven korenmolen die Hoogeveen nog rijk is. Naast het draaiende houden van de molen organiseert de stichting ook educatieve programma’s voor het basisonderwijs in Hoogeveen. Een voorbeeld hiervan is het Molenmuis project.De Zwaluw is een belangrijk cultuur historisch monument voor Hoogeveen. De gemeente Hoogeveen is eigenaar en draagt zorg voor het groot onderhoud van de molen is en de bouwkundige staat van het karakteristieke pand.

De molenaars

De Zwaluw wordt draaiende gehouden door molenaars Hans Valkenhoff, Jerry Vondeling, Aalt Mulder en Gerben Kat. Zij worden bijgestaan door een enthousiast team van vrijwilligers. De molenaars zorgen ervoor dat de bewoners van Hoogeveen onze ‘Zwaluw’ drie dagen in de week kunnen zien draaien.

De vrijwilligers.

Op donderdag, vrijdag en zaterdag is de molenwinkel geopend voor de verkoop van molenproducten. Naast het helpen van de klanten verzorgen de vrijwilligers ook de in- en verkoop en handelen de bestellingen af. Rondleidingen door de molen worden meestal verzorgd door één van de molenaars, waarbij vrijwilligers hen begeleiden. Tijdens speciale dagen zoals de Nationale of de Drentsche Molendag organiseren de vrijwilligers diverse activiteiten.

Vrijwilliger worden?
Een molen staat nooit stil, en zo is het ook met de werkzaamheden in de molen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die een handje willen helpen in de molenwinkel of die op een ochtend of een middag een rondleiding kunnen verzorgen voor groepen. Natuurlijk worden de aspirant vrijwilligers goed ingewerkt door de molenaars en vrijwilligers. Zo kan je zelf een bijdrage leveren aan het behoud van ons levend monument en cultuur historisch erfgoed!
Korenmolen De Zwaluw
Van Echtenstraat 47
7902 EL Hoogeveen
Telefoon 0528-277221