Algemeen

Koreaanse professoren onder indruk van veilig RvEC

Hoogeveen – Afgelopen week brachten drie Koreaanse professoren een bezoek aan het Roelof van Echten College (RvEC). Zij waren naar Europa gekomen om te leren over veiligheid in het onderwijs. In Nederland stonden twee bezoeken gepland: het Ministerie van Onderwijs en schoollocatie Eduwiek, waar leerlingen van het vmbo, praktijkonderwijs en speciaal onderwijs les krijgen. In Hoogeveen kwamen de Koreaanse gasten meer te weten over het unieke veiligheidsbeleid van het RvEC.

YoonJung Cho, Kyung-Hwoi Kim en Dayyoung Oh zijn als professor werkzaam op universiteiten in Korea. “Ons team doet onderzoek naar veiligheid op scholen”, vertelt YoonJung Cho. In internationaal onderzoek over veiligheid in het onderwijs staat het RvEC vermeld als good practice. We zijn nu een paar dagen in Europa om het RvEC en een school in Zweden en Finland te bezoeken en meer te ontdekken over hun successen op het gebied van veiligheid. Onze indrukken nemen we mee in ons advies over het op te stellen veiligheidsbeleid op scholen in Korea.”

Veiligheid voor en door iedereen
Het RvEC wil een school zijn waar ieder kind zich veilig, gewaardeerd en geaccepteerd voelt. “Daar draagt iedereen een steentje aan bij”, zegt arbo-coördinator Françie Sprakel. “Veiligheid is een taak van iedereen. Docenten, leerlingen, ouders, politie, brandweer, ambulance, Alfa-college en anderen werken samen aan een veilig RvEC. Onze medewerkers zijn bijvoorbeeld opgeleid om trainingen te geven in brandbestrijding, communicatie, ontruiming en eerste hulp. Ook leerlingen die deel uitmaken van de jeugdbrandweer hebben demonstraties op school gegeven. In lessen besteden we aandacht aan veiligheid en natuurlijk zijn er regelmatig oefeningen. Doordat iedereen daaraan bijdraagt, maken we het RvEC samen zo veilig mogelijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen