Algemeen

Koninklijke Visio 100e deelnemer 6e editie Hoogeveen On Stage

Hoogeveen – Koninklijke Visio Echten is de 100e aanmelding voor deelname aan Hoogeveen On Stage. Een mijlpaal die traditiegetrouw beloond wordt met een slagroomtaart. De animo van ondernemers en instellingen om mee te werken aan het evenement waarbij vmbo-leerlingen centraal staan is groot. “Ik ben enorm blij met dit enthousiasme. Zij geven de Hoogeveense jongeren de kans hun toekomstdromen werkelijkheid te laten worden. Hun medewerking aan het Beroepenfeest in de Tamboer en de Doe Dag bij het bedrijf kosten tijd en energie, maar ze doen het! Deze leerlingen zijn tenslotte de werknemers en vakmensen van de toekomst.” aldus Esther Aarse, projectleider Hoogeveen On Stage.

Koninklijke Visio
Hoogeveen On Stage beleeft in maart de zesde editie. Koninklijke Visio Echten is er dan voor de tweede keer bij. Riennet Veldman, stagecoördinator: “Werken in de (gehandicapten-) zorg, werd vroeger vaak als een “roeping” gezien, tegenwoordig is het meer een bewuste en weloverwogen keuze. Hoogeveen on Stage biedt niet alleen de leerling, maar ook Visio de gelegenheid met elkaar in contact te komen. Voor de jeugdige leerling om kennis te maken met het werkveld en met de blinde – slechtziende cliënt van Visio. Het beroepenfeest is voor Visio een mooie gelegenheid om de leerling te enthousiasmeren voor het werken in de zorg. De Doe Dag sluit met ervaringsgerichte opdrachten en activiteiten op ons terrein in Echten hier mooi op aan.” Ze neemt dan ook blij verrast de taart van deelnemer van het eerste uur Bakken met Plaizier in ontvangst.

 

Bewuste studiekeuze
De voorbereidingen voor de 6e editie zijn dus al in volle gang: 50 mentoren van de deelnemende scholen Roelof van Echten College en RSG Wolfsbos bereiden dit jaar 850 vmbo leerlingen voor op Hoogeveen On Stage. On Stage helpt vmbo leerlingen bij het maken van een bewuste studiekeuze, het vormen van een reëel beroepsbeeld en het bouwen aan een eigen persoonlijk netwerk voor later als ze op zoek gaan naar stage en/of werk. Zo’n 30% van de leerlingen blijft in contact en werkzaam in de sector waar ze tijdens On Stage op werkbezoek zijn geweest.

Hoogeveen On Stage
Dit schooljaar vindt het Beroepenfeest plaats op 14 maart bij trouwe partner theater de Tamboer en de Doe Dag is op 30 maart. De bereidwilligheid van bedrijven is groot: op www.hoogeveenonstage.nl/deelnemers staan alle deelnemers vermeld. Aarse vult aan: “Inmiddels zijn we de 100 al weer ruim gepasseerd maar we streven naar zo’n 240 deelnemers en roepen daarom bedrijven en beroepsbeoefenaren uit de regio op zich aan te melden. Voor de regionale organisaties, bedrijven en beroepsbeoefenaren is dit een fantastische kans te laten zien wat ze in huis hebben en kennis te maken met hun potentiële toekomstige medewerkers. We zijn nog op zoek naar diverse ‘groen en natuur’ beroepen zoals hovenier, bloemist, tuinarchitect, agrariër, hondentrainer, dierentuinmedewerker, melkveehouder, teler, paardrij-instructeur, manegehouder, dierverzorger, boswachter, schaapsherder. Maar ook de buschauffeur, visagist, winkelmedewerker, apotheker, bioscoopmedewerker, fysiotherapeut, stylist, reisleider en vele andere beroepen zijn van harte welkom! Voor de duidelijkheid: deze groep jongeren zoekt (nog) geen baan maar wil graag meer weten over het beroep. Want, wie beter dan de professional zelf kan de volgende generatie vakmensen vertellen over hun beroep?”

Meer informatie en aanmelden: www.hoogeveenonstage.nl, of neem contact op met projectleider Esther Aarse: mail@hoogeveenonstage.nl of: 06-10133801. foto: Kim Stellingwerf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen