Algemeen

kledingbank Hoogeveen vanavond in SBS 6 programma ”steenrijk straatarm”

Hoogeveen – Begin maart zijn er bij de kledingbank in Hoogeveen opnames geweest voor het sbs6 programma steenrijk straatarm .

In het programma ruilt een rijk gezin een week met een arm gezin , het gezin waar het omgaat is een gezin uit Hoogeveen deze hebben een week geruild met een rijk stel uit Almere .

De uitzending is woensdagavond 1 april op SBS 6 om 20.30 uur

Kledingbank Hoogeveen

Steeds meer mensen in Nederland verkeren in financiële moeilijkheden. Als gevolg van bijvoorbeeld ziekte of overlijden van de kostwinner, echtscheiding, verslavingen, werkloosheid of een faillissement. Ze kunnen zichzelf niet meer van kleding en/of schoeisel voorzien.

Dit is een van de hoofdredenen waarom de Stichting Kledingbank Drenthe is gestart. Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding in Hoogeveen en omstreken. Stichting Kledingbank Drenthe geeft herbruikbare kleding en schoeisel aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen. De andere hoofdreden is dat de Stichting Kledingbank Drenthe een prima plek is waar mensen zonder werk als vrijwilliger arbeidsritme op kunnen doen en hun afstand tot de arbeidsmarkt zo klein mogelijk kunnen houden.

Voor wie is de Kledingbank?

 

Stichting Kledingbank Drenthe is bedoeld als NOODHULP voor mensen die financieel echt niet rond kunnen komen. In onze winkel kunnen mensen, die kleding nodig hebben, op een prettige en ongedwongen manier nagenoeg kosteloos kleding uitzoeken en meenemen. Dit kan alleen op doorverwijzing en wordt getoetst door de hulpinstanties.

De kledingbank is overigens Tijdelijk gesloten door het coronavirus :  Het bestuur van Kledingbank Drenthe vindt het belangrijk om mee te werken aan het voorkomen van verdere verspreiding van het Coronavirus.

Bij hoge nood kan er een uitzondering gemaakt worden . Neem dan telefonisch  contact op voor een afspraak : 06 – 485 708 51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen