Algemeen

Kick-Off Fitter Brein in Hoogeveen

Fitter Brein komt met een kick-off damevent in de gemeente Hoogeveen op donderdagmiddag 12 mei in samenwerking met provincie Drenthe, gemeente Hoogeveen, SWW Hoogeveen en Bibliotheek Hoogeveen en Damclub HDC Hoogeveen. Het event vindt plaats in de Bibliotheek van Hoogeveen (Willemskade 27) en is gericht op regionale zorg- en welzijnsorganisaties, activiteitenbegeleiders, vrijwilligers en bewoners die geïnteresseerd zijn.

“Hoogeveners gaan voor een fit brein”

Dammen als sociaal bindmiddel voor jong en oud
Fitter Brein, een project van Healthy Ageing Network North Netherlands (HANNN), wil zich inzetten om meer fitte breinen te krijgen in Noord-Nederland. Dammen is een middel om mentaal fit en scherp te worden én het is een prachtig spel om meerdere generaties met elkaar in contact te brengen. Het dammen is laagdrempelig en iedereen kan het leren. Daarnaast verbindt het jong en oud en zorgt voor een gezellige sfeer.

Erik Scherder draagt een steentje bij
De middag wordt geopend met een videoboodschap van de bekende hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Daarna wordt er al direct gedamd: inwoners van Hoogeveen van allerlei leeftijden treffen elkaar in een korte “generatiematch”. Vervolgens wordt uitgelegd hoe het zit met de link tussen dammen en mentale fitheid en welke activiteiten in het kader van Fitter Brein worden uitgerold. Ter afsluiting kan er weer gedamd – en genetwerkt! – worden: wereldkampioene Lisa Scholtens van damclub HDC Hoogeveen geeft een damsimultaan aan de aanwezigen. Tegenstanders krijgen na afloop een gratis dambord!

Laagdrempelige damactiviteiten
Dammen is een oer-Hollands bordspel en gezellig om met een maatje te spelen. Het damspel is gemakkelijk te leren, de regels zijn eenvoudig en iedereen kan het beoefenen van jong tot oud. Kent u de spelregels niet? De spelregels wordt bij alle activiteiten haarfijn uitgelegd door een professionele dammer. Wist je dat iedereen de damregels in 3 minuten kan leren? De gemeente Hoogeveen en het team achter Sportakkoord Hoogeveen zetten zich samen SWW en Fitter Brein in voor meer fitte breinen voor de bewoners in de gemeente Hoogeveen door sociaal-maatschappelijke, laagdrempelige en structurele damactiviteiten uit te rollen.

Aanmelden
U kunt zich per e-mail aanmelden tot uiterlijk 10 mei met een bericht naar info@fitterbrein.nl. Komt u met meer mensen, vermeld dit dan graag. Organisaties ontvangen van Fitter Brein een gratis dampakket om alvast het dammen op te starten in uw omgeving. Ga voor meer informatie naar de website: www.fitterbrein.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen