Kerkproeverij 15 en 16 september

De kerk proeven, kan dat? Dat is misschien de eerste gedachte bij het woord Kerkproeverij. Want bij een proeverij denk je aan eten en drinken, maar aan de kerk? Toch is dat de gedachte achter de campagne die mensen uitnodigt om de drempel van de kerk (weer) over te stappen.

In het weekend van 15 en 16 september houden kerken in heel Nederland, een ‘open kerk’ weekend. Evenals vorig jaar, doet ook de hervormde gemeente ‘De Brug’ daaraan mee en zet de deuren van haar kerkgebouwen in Nieuweroord en Noordscheschut open en sluit daarmee aan bij een landelijke campagne waar veel kerkgenootschappen en organisaties, zoals de Protestantse Kerk Nederland en de Evangelische Omroep aan meedoen, namelijk ‘Kerkproeverij 2018’.
Op zaterdag wordt in Nieuweroord begonnen met een heel divers workshopprogramma en andere activiteiten in en rond Rehobôth. Later in de middag wordt het programma voortgezet in en om de Immanuëlkerk in Noordscheschut. Aansluitend zal er in Noordscheschut een heerlijke maaltijd geserveerd worden. De dag sluiten we af met een Sing-In waar o.a. Band Online aan meewerkt. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, te luisteren, te proeven maar ook om actief mee te doen.

Op zondag is er een dienst in de Immanuëlkerk aan de Tramweg in Noordscheschut. De dienst begint om 10.00 uur en de deuren staan open vanaf 9.30 uur. Het zal een dienst worden voor jong en oud, voor gemeenteleden die gewend zijn regelmatig kerkdiensten te bezoeken maar ook voor hen die dit minder gewend zijn. Voor de dienst worden namelijk ook gasten uitgenodigd door leden van ‘De Brug’. Een buur, een kennis, een vriend die niet (meer) naar de kerk gaat. Misschien u wel! En dat vanuit de gedachte om eens iemand mee te nemen naar een plek die voor hem of haar belangrijk is, in de hoop dat de ander er inspiratie op doet. Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers kunt u na de dienst gezellig bijkletsen of napraten over de dienst.
Bent u vorig jaar geweest en smaakte het naar meer? Of was u juist nieuwsgierig, maar er nog niet aan toe om te komen? De drempel is laag, wij verwelkomen u graag tijdens een of meerdere workshops op 15 september of tijdens de dienst op 16 september.
Fijn als u toehapt, misschien smaakt het naar meer! meet informatie : www.debrugnn.nl