Algemeen

Juf Heleen met pensioen met een afscheid op z’n Afrikaans

Hoogeveen – Juf Heleen neemt na 47 jaar afscheid op zijn Afrikaans! Op haar 19e was juf Heleen Wehkamp klaar met de KLOS, Kleuter Leidster Opleiding School. En kon ze al snel aan de slag als Kleuterleidster bij de kleuterschool de “Woelwaters” en wel op 18 augustus 1976.

In 1985 werd de Wet op het basisonderwijs ingevoerd. De kleuterschool en de lagere school werden samengevoegd tot een nieuwe onderwijsvorm voor kinderen van vier tot twaalf jaar, de basisschool. Vanaf dat moment werkte juf Heleen op de Professor Titus Brandsmaschool, te Hoogeveen. Ze is ook nooit meer weggegaan en heeft dus 47 jaar op de Titus Brandsma gewerkt. Een hele prestatie!

Met veel passie en plezier heeft ze ongeveer 40 jaar lang de les gegeven aan de kleuters. De ouders van veel van onze leerlingen heeft ze zelfs ook in de kleuterklas gehad! Na 40 jaar kleuters wilde ze wel eens wat anders en mocht ze gaan lesgeven aan groep 4. Tot het laatst toe heeft ze dit met veel passie en toewijding gedaan. Genoeg reden om juf Heleen in de laatste weken van het schooljaar flink in het zonnetje te zetten.

Het afscheid is in Afrikaanse stijl gevierd omdat ze jarenlang de Vastenactie van de school regelde. Met een prachtige landrover, met de chauffeur in een mooi Safaripak, werd ze van huis opgehaald. Op school werd ze onthaald door alle leerlingen van de school en een prachtig koor uit Oeganda. Samen hebben we een welkomstlied voor haar gezongen. In de morgen kregen alle groepen verschillende workshops aangeboden zoals Djembe, Afrikaanse dans en spel etc. Vanaf 13.00 uur hadden we een schitterende viering in de kerk met medewerking van het koor uit Oeganda. Het koor zong verschillende levendige liederen met als klap op de vuurpijl hebben het volledige team van de Titus en het Oegandese koor samen een lied gezongen speciaal voor juf Heleen. Na de Afrikaanse markt mochten ouders en andere genodigden tijdens de receptie nog afscheid nemen van juf Heleen. Het was een dag met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen