Jongprofessionals leefden zich uit met waterstof in Hoogeveen

Hoogeveen – In Hoogeveen experimenteren we met een wijk op waterstof. De gemeente is ervan overtuigd dat dit de toekomst is. Hoe die toekomst op waterstof eruit ziet, hebben 23 jongprofessionals bedacht tijdens de summerschool ‘Ontwerp het -veilige- waterstoflandschap’ op 4, 5 en 6 juli in Hoogeveen.

Deze summerschool werd georganiseerd door het Kennislab voor Urbanisme in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en in samenwerking met de gemeente Hoogeveen. Dit heeft vijf briljante oplossingen opgeleverd om de energietransitie naar waterstof in Hoogeveen te versnellen.

De beste oplossing was volgens de jury het ‘Glazen waterstofhuis’. Bekijk alle eindproducten van de Summerschool  HIER .
Waterstofwijk in Nijstad-Oost
Tijdens de Summerschool hebben de deelnemers vanuit verschillende invalshoeken gekeken naar de casus van de woonwijk op waterstof in Nijstad-Oost. De ideeën van de Summerschool-deelnemers voor het veilige waterstoflandschap werden aan het einde van de driedaagse Summerschool beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Gert Vos (wethouder Duurzaamheid van de gemeente de Wolden Hoogeveen), Kees Boer (projectleider van Nijstad-Oost van de gemeente de Wolden Hoogeveen), Arie-Jan Arbouw (teamleider Programma Omgevingsveiligheid van het Ministerie van I&W) en Tonia Nagtegaal (medewerker Programma Omgevingsveiligheid van het Ministerie van I&W). Gert Vos reikte de winnaars een cheque uit van tweeduizend euro, wat de deelnemers kunnen gebruiken voor hun studie. De cheque werd aangeboden door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Programma Omgevingsveiligheid. Foto: Kennislab voor Urbanisme