Jeugdbrandweer ontvangt estafettestok

Hoogeveen – De estafettestok Vrijwilligerswerk is door sportvereniging Citypark Flyers, de discgolfvereniging van Noord-Nederland, doorgegeven aan de Jeugdbrandweer Hoogeveen. Tijdens hun training op de vrijdagavond werden zij hiermee verrast. Arjan Renting van Citypark Flyers vertelt dat hij het positief vindt dat jonge mensen zich op deze manier inzetten voor de veiligheid!

De Jeugdbrandweer Hoogeveen is opgericht op 18 december 1982 en bestaat dus inmiddels al 35 jaar.
Elke vrijdagavond wordt er geoefend in en rond de kazerne en op diverse locaties.
“Wij spelen elk jaar wedstrijden met andere jeugdbrandweerkorpsen uit Nederland, wij als Hooge-veen zijn hier al 5x kampioen van Nederland geworden”, vertelt Michel Mensen, als leider betrokken bij de Jeugdbrandweer.

“Ons korps bestaat uit 5 leiders en 20 jeugdleden die weer onderverdeeld zijn in 3 groepen: de junio-rengroep, dat zijn de jongsten onder ons, een aspirantenploeg genaamd Lage Druk en we hebben een aspirantenploeg Hoge Druk. We oefenen en leren de jeugd de fijne kneepjes van het echte brandweervak om later door te stromen naar de ‘grote’ brandweer. De leiders zijn allemaal jeugdle-den geweest waarvan er 3 doorgestroomd zijn naar de brandweer en 1 bijna zover is. Deze jeugdle-den zijn misschien wel de toekomstige vrijwillige brandweerlieden van de toekomst. Wij zijn heel trots op deze jongeren!“

Voorlopig heeft de Jeugdbrandweer voldoende jeugdleden en het duurt het nog een paar jaar voor er weer ruimte is voor nieuwe leden. De Jeugdbrandweer zet zich al meer dan 20 jaar in bij de collec-te voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Regelmatig wordt er een excursie georganiseerd, bijvoorbeeld naar de Meldkamer Drenthe, beroepsbrandweerkorpsen of de luchthavenbrandweer van Groningen Airport Eelde. Ook verzorgt men demonstraties en levert assistentie bij bijvoorbeeld de open dagen en de 112-dag in Hoogeveen.

Meer weten over de Jeugdbrandweer, kijk op  jeugdbrandweer Foto:Kim Stellinwerf