Algemeen

Inwoners, professionals en ondernemers hebben samen een Lokaal Preventieakkoord gemaakt.

Inwoners, professionals en ondernemers hebben samen een Lokaal Preventieakkoord gemaakt. Daarin staan ambities op het gebied van roken, drinken en gewicht. Ideeën die helpen gezonder te leven kunnen hier geld voor krijgen.

De successen

Er zijn verschillende ideeën binnen gekomen. Deze ideeën hebben geld gekregen uit het Lokaal Preventieakkoord: Beweegpad Hoogeveen, Kids Life Hoogeveen, Oermodern Ouderschap, Helder op school, Instructies Verantwoord Alcoholschenken bij de sportkantines en Fit in Krakeel.

Fit in Krakeel
Mensen willen vaak wel een gezondere leefstijl, maar weten niet altijd hoe. Zo is het project ‘Fit in Krakeel’ ontstaan. Iedere dinsdag komt een groep bewoners van de wijk Krakeel bij elkaar en wandelt samen met een diëtist. Tijdens het wandelen krijgt de groep tips voor een gezondere leefstijl en voedingsadviezen. Iedere donderdag sport de groep samen, onder begeleiding van een sportcoach. En dit werpt zijn vruchten af. De deelnemers zijn erg tevreden, ze vinden het fijn om buiten actief bezig te zijn. Door dit in een groep te doen ervaren ze een stok achter de deur en ontstaan leuke nieuwe contacten. Michel vertelt: ‘Mijn gewicht daalt, mijn bloedsuikers worden beter. Ook mentaal heeft het goede bijwerkingen.’ Tina zegt: ‘Ik heb nieuwe dingen geleerd over voeding, ik pak vaker de fiets, ik heb geleerd dat ik korte oefeningen bij het sporten wel vol kan houden en dat dit op die manier wél leuk is.’ Woont u in of in de buurt van Krakeel en wilt u meedoen? U kunt zich aanmelden via actiefjonghoogeveen.nl.

Oermodern Ouderschap
‘Mijn wereldje was best klein toen ik net moeder was, via Oermodern Ouderschap heb ik nieuwe mensen leren kennen’, zo vertelt Christa. Oermodern Ouderschap is er voor (aanstaande) ouders: ‘We zijn niet gemaakt om het alleen te doen en daarom doen we het bij Oermodern Ouderschap samen’, zo staat het op de website. Christa: ‘Het ouder & kind café is echt het moment voor mij. Het is fijn om er even uit te zijn. Het is een groepje ouders die elkaar adviezen geven, steunen en helpen. Het heeft mij vooral vriendschap gebracht.’ Mijra deelt haar ervaringen: ‘Ik miste contact met andere mama’s en daarom ben ik bij deze groep aangesloten. Deze groep heeft mij heel erg geholpen. Contact staat echt centraal. Het is veel meer samen, je bent niet meer alleen, het hoeft niet alleen. Warmte! Je krijgt hier echte warmte! Het maakt niet uit wie je bent, ben je een moeder, een vader of alleenstaande ouder, het is soms lastig en door deze groep kun je ergens terecht met je vraag of er wordt een luisterend oor geboden. Ik zou het echt iedereen aanraden, het is voor iedereen waardevol.’ Meer weten? Kijk op oermodernouderschap.nl.

Geld voor goede ideeën
Er is nog geld voor iedereen die met een goed idee komt dat bijdraagt om de ambities in het Hoogeveens Preventieakkoord te halen. Op de website van de gemeente leest u hoe u een aanvraag kunt doen en aan welke voorwaarden uw idee moet voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen