Algemeen

Inwoners Pesse en omgeving moeten in toekomst uitkijken naar 30 meter hoge reclametoren

Pesse – Tankstation Green Planet mag een reclametoren van 30 meter hoog bouwen op het terrein naast de snelweg A28 bij Pesse. De gemeenteraad van Hoogeveen stemde donderdagavond met grote meerderheid in met een nieuw bestemmingsplan.

In een reactie hierop laat actiegroep Gien Planet het volgende weten:

Tijdens de raadsvergadering van de gemeente Hoogeveen, waarin de fracties mochten stemmen over het bestemmingsplan Green Planet/Green Edge, is men met grote meerderheid akkoord gegaan met het bestemmingsplan, maar wel in combinatie met een amendement. 28 van de 31 stemmen waren voor! Als Actiecomité Gien Planet zijn we van mening dat dit politiek gezien het maximaal haalbare bereikt is voor omwonenden en inwoners van Pesse/Eursinge.

Korte samenvatting van het amendement:

= windturbines mogen maximaal 18 m. hoog;

= de uitkijktoren met reclame en aardbol met bedrijfslogo mag maximaal 30 m. hoog;

= verlichte reclame mag geen ledscherm zijn en mag alleen branden tussen 7.00 en 21.00 uur, waarbij de verlichting van binnenuit komt en alleen het bedrijfslogo  en de letters op de 2 reclamevakken mag verlichten. De reclame mag alleen voor producten en diensten zijn van Green Planet/Green Edge;

= eerst moet het hele plan gebouwd worden en in gebruik zijn voordat de reclametoren in gebruik mag worden genomen.

Wij danken de gezamenlijke politieke partijen: Gemeentebelangen, VVD, SP, D’66, PvdA, Lijst van Hien, SGP, CDA en PvdA. Speciale dank ook aan Koen Meesters van de Christen Unie, die een eigen (nog zwaarder) amendement heeft ingediend, dat helaas geen meerderheid kreeg. Voor ons wel een verademing om tussen alle partijen één partij te zien die vasthoudt aan haar principes en daarmee aangeeft daadwerkelijk te geven om de burgers en de natuur.  CU en SGP hebben uiteindelijk beiden tegen het gehele bestemmingsplan gestemd.

Hiermee is een einde gekomen aan ons verzet als Actiecomité Gien Planet tegen het bestemmingsplan van Green Edge, dat ruim 4 jaar heeft geduurd. We hebben in elk geval weten te bereiken dat de lichtvervuiling van de grote led-reclametoren er niet komt, dat de windmolens niet verhoogd mogen worden en dat de regels omtrent de evenementen behoorlijk zijn aangepast.

Tegen het tankstation Green Planet heeft van onze zijde nimmer bezwaar bestaan, wij wensen de heer Doorten alle succes bij de realisatie van beide projecten!

We hopen dat Pesse het mooie dorp blijft dat het altijd al was en dat de impact op de leefbaarheid in het dorp zo gering mogelijk zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen