Internationale Vrouwendag: een strijd om te vieren

HOOGEVEEN – Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Deze dag wordt wereldwijd gevierd, ook in Hoogeveen. Na het succes van vorig jaar zal Amnesty Hoogeveen wederom een vrouwenfeest organiseren. Op zaterdag 11 maart zijn vrouwen van 16 jaar en ouder vanaf 19:00 uur welkom in het AZC in Hoogeveen (Kinholtsweg 7). De werkgroep wil hiermee extra aandacht besteden aan vrouwenrechten.

De eerste Nederlandse Vrouwendag vond plaats in 1912. Deze dag werd destijds georganiseerd door de Sociaal-Democratische Vrouwenclub. Toen stond de dag nog in het teken van het algemeen vrouwenkiesrecht. Tegenwoordig vestigt de Internationale Vrouwendag vooral aandacht op gelijke rechten van alle vrouwen en non-binaire personen, inclusiviteit en een veilige werk- en thuisomgeving. We staan op deze dag stil bij wat er bereikt is, maar strijden tegelijkertijd voor gelijkheid en veiligheid voor iedereen.

Op 11 maart zal de werkgroep samen met alle aanwezigen reflecteren op het belang van vrouwenrechten, maar we zullen dit vooral gaan vieren. Het belooft een gezellige avond te worden met onder andere een salsa-workshop, een verloting maar vooral veel dansen. Ook zullen heerlijke hapjes worden geserveerd, gemaakt door bewoners van het AZC. Toegang voor het feest is gratis en aanmelding is niet nodig. Op deze manier kan elke vrouw uit Hoogeveen en omgeving meedoen. Hopelijk zien we u 11 maart in het AZC!