Informatieavond over dementie

Hoogeveen – Met de vergrijzing groeit ook de belangstelling voor het onderwerp dementie. Steeds meer mensen krijgen er mee te maken. Vrijwilligers en mantelzorgers kunnen deelnemen aan verschillende workshops over het thema dementie.
De informatieavond vindt plaats op dinsdag 18 september as. van 17.00 – 21.30 uur in De Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12 in Hoogeveen.

Deelnemers kunnen een workshop naar keuze volgen. Er zijn verschillende workshops voor vrijwilligers en voor mantelzorgers. Daarnaast is er tijd voor verdieping om informatie uit te wisselen, vragen te stellen en ervaringen te delen. Gedurende de inloop is er gelegenheid om kennis te maken met Tessa, de sociale robot, en om een dementiebril (VR-bril) uit te proberen. Er is een informatiehoek ingericht waarin o.a. de onderwerpen dementie en no-tariszaken, dementie en depressie of psychiatrische aandoeningen, dementie en voeding, muziek, zang en musea worden gepresenteerd.

De inloop en start van de informatiemarkt is vanaf 17.00 uur. Het inhoudelijke programma start om 18.00 uur. Deze avond komt tot stand in samenwerking met Netwerk Dementie Drenthe en wordt begeleid door beroepskrachten en ervaringsdeskundigen.

Aanmelden
De informatieavond is gratis bij te wonen, maar aanmelden is noodzakelijk onder vermel-ding van de workshop van uw voorkeur. Voor meer informatie kijkt u op de website www.vrijwilligersHoogeveen.nl/colleges. Aanmelden kan telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via e-mail [email protected]