Hitte. Ga bewust met water om

Hoogeveen – Het is al een aantal weken droog en warm. En dat merkt WMD direct. Het watergebruik stijgt. Op een warme zomerdag gebruikt iedereen meer water. Een zwembadje voor de kinderen, flessen vol verkoelend water op tafel, een keer extra douchen én dorstige planten.
Het meeste water wordt gebruikt tussen 07.00 en 09.00 uur ’s ochtends en tussen 18.00 en 22.00 uur ’s avonds.

Kans op lage waterdruk
Tijdens de piekuren kan er tijdelijk een lagere waterdruk ontstaan en in dat geval is het mogelijk dat er troebel water uit de kraan komt. Vooral als de tuinsproeiers op volle toeren draaien. Troebel water is niet schadelijk voor de gezondheid en u kunt het gewoon gebruiken, maar het ziet er natuurlijk wel apart uit. Het helpt als u waterslurpende bezigheden voor andere momenten bewaart. Ga bewust met water om en vermijd de piekuren.

Tips voor bewust watergebruik
Het lastige is dat dat nou ook net de uren zijn dat het handig is om de tuin water te geven, omdat het dan minder warm is. Het helpt in elk geval al als u andere waterslurpende bezigheden, zoals douchen, de vaatwasser gebruiken of de auto wassen voor andere momenten bewaart. En misschien vindt u het juist wel fijn om voor zessen of na tienen de tuin te sproeien?
Neem een douche in plaats van een bad en douche wat korter.
Gebruik uw (vaat)wasmachine bij voorkeur niet tijdens de piekuren.
Geef in de tuin alleen de planten water die het nodig hebben en gebruik hiervoor liefst een gieter.
Sla de wasbeurt van de auto een keertje over als het niet perse hoeft.

 bron:WMD foto:Pixabay