Algemeen

Het Wonen van de Toekomst zet vijftig inspirerende voordeuren open

Huizen met een dak vol zonnepanelen, weelderige tuinen vol met bijen en insecten, warmtepompen en kangoeroewoningen: mensen kunnen ontzettend veel doen om het wonen mooier en duurzamer te maken. Maar waar begin je? En hoe doen andere inwoners van Drenthe dat eigenlijk? In onze provincie zijn genoeg woningen, woonvormen en tuinen te vinden die inspireren. Met grote, maar ook kleine acties. In het kader van het 50-jarige jubileum zet de Natuur en Milieufederatie Drenthe, in samenwerking met het Drents Energieloket, vijftig inspirerende deuren virtueel open.

 

Achter één van die voordeuren wonen Gaya en Herman Chrisstoffer. Zij wonen in een bijzonder huis bestaande uit twee zeshoeken. ,,Samen hadden we de wens een huis van natuurlijke materialen te bouwen”, vertelt Herman. Na de koop van een kavel op het Lievingerveld gaan ze de uitdaging aan. Ze nemen een strobouw architect in de arm en beginnen met het verwezenlijken van hun droom. Herman omschrijft het als een organisch proces. ,,Het is een soort ontdekkingstocht. Door enkel gebruik te maken van natuurlijke materialen kan je niet zomaar naar een willekeurig bouwbedrijf toe. Je moet overal zelf achteraan en je zelf in de materialen verdiepen.” Hoe Gaya en Herman dit hebben aangepakt? Het hele verhaal, en andere inspirerende voordeuren, zijn te vinden op www.nmfdrenthe.nl/het-wonen-van-de-toekomst.

 

Op naar vijftig inspirerende verhalen!
Op de website van nmfdrenthe.nl zijn de eerste 25 verhalen te lezen. De Natuur en Milieufederatie Drenthe en het Drents Energieloket zijn op zoek naar meer mensen die hun inspirerende verhaal willen delen. Geïnteresseerden die hun voordeur virtueel willen openstellen, kunnen een mail sturen naar info@nmfdrenthe.nl.

Samenwerking
De Natuur en Milieufederatie Drenthe helpt met het Drentse Energieloket woningeigenaren al sinds 2014 op weg om hun huis op een goede manier te verduurzamen. Het Drents Energieloket speelt een belangrijke rol als onafhankelijke en betrouwbare vraagbaak voor woningeigenaren in Drenthe. Meer dan 20 procent van de woningeigenaren heeft contact gehad met de helpdesk van het loket. Meer informatie over het Drents Energieloket staat op www.drentsenergieloket.nl.

 

Jubileumprogramma 50 jaar

Deze actie is onderdeel van het jubileumprogramma van de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Bekijk het gehele jubileumprogramma hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen