Algemeen

Herfst: bladeren horen erbij, laat ze dus zoveel mogelijk liggen

De herfst is begonnen en de eerste blaadjes vallen al van de bomen. Bladeren horen erbij, laat ze dus zoveel mogelijk liggen!

Als de zon lang op de aarde schijnt, droogt de aarde uit. Een bladerdek is als een parasol om de aarde te beschermen tegen de uitdrogende zon. In de winter helpen de blaadjes als een beschermdeken. Hierdoor blijven planten en bodemleven beschermd tegen de vorst. Een gezonde tuin start met een goede bodem. Bladeren dragen hieraan bij, doordat het blad wordt afgebroken door het aanwezige bodemleven en wordt omgezet in voeding voor uw planten. Doordat het bodemleven hierbij wordt gestimuleerd, komt er ook meer lucht in uw bodem, wat ook weer gunstig is voor uw beplanting.

Bladkorven

Als u meer bladeren, afkomstig van gemeentelijk bomen, heeft dan uw tuin kan gebruiken, dan kunt u gebruik maken van een bladkorf. In de 2e helft van oktober worden de korven verspreid in de hele gemeente uitgezet. Deze korven zijn uitsluitend bedoeld voor bladeren afkomstig van gemeentelijke bomen. De korven worden normaal gesproken voor de kerstdagen weer verwijderd.

Regels

  • In de bladkorven mogen alleen bladeren van gemeentelijke bomen.
  • In de bladkorven mogen geen takken, stronken en ander snoei- en tuinafval worden gegooid.
  • De bladkorven worden 1 keer per week geleegd. Als de korf eerder vol zit, dan mag het blad ook naast de korf gelegd worden.
  • De bladkorven worden verwijderd als er verkeerd afval in wordt gegooid.

De locaties van de bladkorven zijn te vinden op de pagina bladkorven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen