Algemeen

Herdenking bevrijding en onthulling monumentale plaquette

Hoogeveen – Op woensdag 10 april a.s. wordt in de burgerzaal van het Raadhuis te Hoogeveen en op het groen daarvoor stilgestaan bij de bevrijding van Hoogeveen op 10 en 11 april 1945.

Hoogeveen werd bevrijd door de 12th Manitoba Dragoons en de 1th Belgian SAS parachutisten. Er staat een gedenkteken voor hun daden in het plantsoen voor het Raadhuis, als dank van de bevolking van Hoogeveen. Daar wordt nu een bevrijdingsherinnering bij onthuld, onderdeel van de Canadian Trail. Hoogeveen is onderdeel van een wandelroute door heel Europa, herinnerend aan de plaatsen waar de Canadese troepen hebben gevochten, en via de Liberation Route deel van alle wandelroutes ter herinnering aan alle Geallieerde gevechtsacties. De bijeenkomst van 10 april start om 19.00 uur. Inloop vanaf. 18.45. De organisatie is in handen van de Stichting Veteranen Hoogeveen e.o. in samenwerking met de Gemeente Hoogeveen en de Stichting Informatiecentrum Geschiedenis Hoogeveen e.o. Iedereen is woensdag de 10e van harte welkom. Vooraf graag aanmelden via: mail@veteranenhoogeveen.nl of via telefoon: 0528-522199

Foto: Luitenant José Romnée van de Belgische SAS bevrijdde met zijn manschappen het grootste deel van de gemeente Hoogeveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen