Grote brand en mist smet op oud en nieuw viering in gemeente Hoogeveen

Hoogeveen – Langzaam trekt de mist op en worden de verwoestende werking van de vlammen zichtbaar die huis hebben gehouden in Juliana van Stolberg in Hoogeveen. De brandweer kon door massale inzet de brand beperken tot 1 lokaal. De rest van het gebouw heeft veel rook en waterschade . Er is nog geen aanwijsbare oorzaak van de brand.

Voor zover nu bekend zijn er in de gemeente Hoogeveen voor de rest geen grote incidenten geweest. De brandweer moest een autobrand doven in Hollandscheveld en hier en daar een illegaal vuurtje doven.  Helaas viel er weinig  te genieten voor de vuurwerkliefhebbers door de dichte mist. Het KNMI besloot zelfs Code Rood af te roepen voor de drie noordelijke provincies, het zicht daalde plaatselijk tot onder de 10 meter.

Ondanks de mist werd de jaarwisseling werd ingeluid met luide knallen want het fraaie siervuurwerk dat de lucht inging werd door de mist maar een waterige afspiegeling. De gezelligheid in de buurt, er waren veel vuurtonnen langs de straat waar buurtgenoten elkaar opzochten, maakte echter veel goed.

https://youtu.be/uaMxqVBMuL4

 

https://youtu.be/-InBiS-1ZW0