Grootschalige onderhoudswerkzaamheden aan A37 en Knooppunt Hoogeveen

Hoogeveen: Rijkswaterstaat voert in drie weekenden in de periode van vrijdagavond 13 september tot maandagochtend 30 september grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A37 tussen Hoogeveen-Oost en Knooppunt Hoogeveen in de richting van Zwolle.

Gedurende het eerste weekend blijft er één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Gedurende het tweede en derde weekend wordt de volledige rijbaan afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Als gevolg hiervan dienen weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

Afsluitingsperiodes

Gedurende de periode tot maandagochtend 30 september zijn de volgende afsluitingen voorzien:

  • Weekend 2: van vrijdagavond 20 september 18:00 uur tot maandagochtend 23 september 06:00 uur:
  • Beide rijstroken afgesloten tussen Hoogeveen-Oost en knooppunt Hoogeveen.
  • Weekend 3: van vrijdagavond 27 september 18:00 uur tot maandagochtend 30 september 06:00 uur:
  • Beide rijstroken afgesloten tussen Hoogeveen-Oost en knooppunt Hoogeveen;
  • Knooppunt Hoogeveen: De verbindingsboog vanuit de richting N48 Ommen in de richting A28 Zwolle is afgesloten vanaf zaterdagochtend 28 september 07:00 uur.

Naast deze afsluitingen zijn er ook enkele verkeersmaatregelen voorzien op de rijbaan in de richting van Duitsland. Er blijft echter altijd minimaal één rijstrook voor het verkeer beschikbaar.

    Omleidingsroutes

Doorgaand verkeer wordt vanaf knooppunt Holsloot als volgt omgeleid:

  • Richting A28 Assen via de N34-N381 (Emmen-Beilen);
  • Richting A28 Zwolle via de N34-N36-N48 (Coevorden-Hardenberg).

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Onderhoudswerkzaamheden

De auto- en snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken. De onderhoudswerkzaamheden op de A37 bij Hoogeveen bestaan onder andere uit het vervangen van het asfalt en werkzaamheden aan geleiderails en bermen.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl of www.vanAnaarBeter.nl of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.