foto: Pixabay
Algemeen

Gezond en Fit ouder worden van start in de Weide

Hoogeveen – Maandag 16 maart gaat het project ‘’ Gezond en Fit ouder worden in de wijk De Weide van start. Dit beweeg- en leefstijlprogramma heeft al in vele dorpen en wijken van de gemeente Hoogeveen en De Wolden gezorgd voor meer bewegende senioren. Het project zorgt enerzijds voor een beter inzicht in conditie en vitaliteit van de deelnemers terwijl anderzijds de gezelligheid van met elkaar bewegen zorgt voor meer sociale contacten.

Het project gaat starten met een fitheidstest, deze test vindt plaats op maandag 16 maart in wijkgebouw Wijkgebouw De Weideblik. Er wordt gekeken naar de conditie, lenigheid, spierkracht en coördinatie. Verder wordt de bloeddruk opgenomen door een wijkverpleegkundige die ook een vragenlijst met de deelnemers doorneemt. De test wordt afgesloten met een persoonlijk adviesgesprek. De komende week worden de senioren uit de wijk de Weide in de leeftijd van 67 tot en met 80 jaar uitgenodigd om deel te nemen aan het project.

Na de fittest krijgen de deelnemers beweeglessen aangeboden. Dit kan zijn bij een bestaande groep of bij één van de nieuwe beweeggroepen. Deze lessen gaan op meerdere momenten in de week plaats vinden. De beweeglessen worden aangepast aan het niveau van de deelnemers waardoor iedereen kan deelnemen.

De organisatie is in handen van de sportfunctionarissen van de gemeente Hoogeveen in samenwerking met Stichting Welzijnswerk Hoogeveen, Icare en Buurtzorg. Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Stefan Freriks, sportfunctionaris gemeente Hoogeveen. Via telefoonnummer 06-31655475 of per e-mail s.freriks@dewoldenhoogeveen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen