Algemeen

Gerrie Pol krijgt na uitspraak Raad van State groot rijbewijs niet terug

Noordscheschut – Nog twee jaar zou Gerrie Pol uit Noordscheschut nog moeten werken en dan zou hij kunnen genieten van zijn welverdiende pensioen. Maar door de veranderende regels bij het CBR moest hij twee jaar geleden al afscheid nemen van zijn baan als Rijdende Melk Ontvangst – chauffeur (RMO), beter bekend als ‘melkrijder’ bij de DOC

 

Na bijna 31 jaar heeft het CBR besloten om Gerrie zijn rijbewijs niet te verlengen. Reden : de regelgeving bij het CBR is veranderd. Nu moet een chauffeur met een groot rijbewijs met twee handen  kunnen sturen . En dát is nu net wat Gerrie niet kan. Al 31 jaar reed Gerrie op de ‘melkwagen’ met 1 hand, simpelweg omdat hij maar 1 arm heeft. Al die jaren heeft hij op een veilige manier zijn wagen van DOC naar de boeren gereden met zijn vrachtwagencombinatie en vice versa zonder ongelukken. Door de veranderde regelgeving was dit voorbij.

CBR in beroep uitspraak rechter

Gerrie Pol heeft twee rechtszaken aangespannen tegen het CBR, en deze gewonnen. Het CBR is hierop naar de raad van state gestapt omdat ze het niet eens waren met de uitspraak. Vandaag kreeg Gerrie de uitspraak binnen. En deze uitspraak is niet wat Gerrie  gehoopt had. Zijn vrachtwagen rijbewijs is hij definitief kwijt.

Uiteindelijk is het  een uitspraak waarover Gerrie gemengde gevoelens aan overhoud. Enerzijds is dit een bevestiging dat het CBR gedurende het gehele proces niet altijd zorgvuldig is geweest. Aan de andere kant blijft de uitkomst helaas dat het CBR puur juridisch wel tot dit besluit heeft kunnen komen (met de verbeterde uitleg) en dat Gerrie het grote rijbewijs niet meer terug kan krijgen op basis van de huidige regelgeving.

 

Genieten van zijn pensioen

Gerrie is een man die man hart en ziel zijn werk deed maar nu inmiddels met een welverdiend pensioen bij huis is. Maar Gerrie weet zich gesteund door de erkenning die hij vanuit heel Nederland heeft gekregen. Gerrie mag nog wel met een personenauto rijden.

© Foto: Martin Schonewille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen