Algemeen

Gemeentebelangen Hoogeveen biedt finalist ‘Het Oor’ een bloemetje aan

Als enige in de gemeente Hoogeveen is buurthuis ‘Het Oor’ aan de Van Goghlaan genomineerd voor Dorpshuis van het Jaar 2020 in Drenthe. Namens Gemeentebelangen overhandigden Hilma Hooijer en Jan Knol een bloemetjes aan Truus Luchies (bestuurslid) en Jannie Bruning (vrijwilliger).

Het buurtgebouw ‘Het Oor’ staat er nu al ruim 20 jaar. De geschiedenis als buurtvereniging “Westersluis” gaat echter veel verder terug in de geschiedenis, vertelt Truus Luchies. Het is een bruisende vereniging die diverse activiteiten organiseert voor jong en oud. Ruim 400 leden (gezinnen) zijn lid en velen daarvan zijn als vrijwilliger actief. Alle dagen is het een komen en gaan van mensen. Vele buurtgenoten weten de weg te vinden naar ‘Het Oor’ waar de deur voor iedereen openstaat.
Aan de nominatie ging heel wat werk vooraf. Er moesten vele formulieren worden  ingevuld en …. er moest een toekomstvisie worden ingediend: ‘Hoe ziet ons onderkomen eruit in 2025?’ Na de eerste nominatie van 10 dorps/buurthuizen zijn er momenteel nog 6 finalisten over.
Naast een  vakjury en een dorpshuizenjury is er een publieksjury; Het publiek kan vanaf 12 mei stemmen via internet. De uitslag wordt op dinsdag 30 juni bekendgemaakt.
Natuurlijk hopen wij dat ‘Het Oor’ als winnaar uit de bus komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen