Gemeente Hoogeveen maakt met onmiddellijke ingang einde aan Boeken- platen- en cdmarkt

Hoogeveen – Op last van de Gemeente Hoogeveen Is de Boeken- platen- en cd markt van Wijkvereniging de Weide in  Hoogeveen met onmiddellijke ingang afgelast.

Ze waren er helemaal klaar voor: 15e Boeken-, platen- en cd markt van Wijkvereniging de Weide, waar duizenden boeken en tijdschriften, honderden lp’s, singles, cd’s en dvd’s overzichtelijk uitgestald zouden zijn. Een zware teleurstelling is het voor de organisatie bestaande uit alleen vrijwilligers dat dit jaarlijkse evenement, door de gemeente is gecanceld.

maatregelen

In verband met de Corona crisis waren er voor de veiligheid een aantal maatregelen genomen. Alle materialen waren zo opgesteld dat iedereen gemakkelijk de 1.5m afstand kan bewaren. Niet meer dan 30 bezoekers mochten gelijktijdig op de markt aanwezig zijn. Dit zou met de verstrekking van winkelmandjes worden geregeld. Eenrichtingsverkeer zorgt verder voor een ordelijk verloop.

Discussie hierover is nog gaande

De wijkvereniging heeft de boekenmarkt opgevat als een actie en niet als een evenement. Evenementen moeten vanwege de heersende Corona problemen voldoen aan allerlei eisen. Deze actie of evenement mocht van de gemeente op dit moment nog niet plaats vinden. De discussie hierover is nog gaande. De politie heeft ons op straffe van een boete gelast de markt te sluiten. de organisatie hebben aan dit verzoek voldaan.

Het sluiten van de markt geld voor alle dagen die de markt eigenlijk nog geopend zou zijn. En dat was:

vrijdag 12 juni 10.00 – 21.00 uur
zaterdag 13 juni 10.00 – 17.00 uur
zondag 14 juni 13.00 – 16.00 uur