Algemeen

Gemeente Hoogeveen en Alfa-college tekenen intentieverklaring Rookvrije Generatie in gemeente die staat in top drie van rokers

Hoogeveen – Met het ondertekenen van een intentieverklaring geven de gemeente Hoogeveen en het Alfa-college aan dat zij werken aan een Rookvrije Generatie in Hoogeveen. Ook doen ze een oproep aan inwoners en organisaties om de intentieverklaring te ondertekenen en ook mee te werken aan de Rookvrije Generatie. Wethouder Janita Tabak en Jan Berend van der Wijk, regiodirecteur Alfa-college, zijn eensgezind: “We willen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Elke dag starten ruim 75 kinderen in Nederland met roken. Zij weten niet dat per jaar ruim 20.000 mensen in Nederland overlijden aan de gevolgen van roken en meeroken. Daarom moeten we voorkomen dat kinderen gaan roken.” 
 
Janita Tabak: “In onze gemeente moet niet-roken de norm worden op plekken waar kinderen en jongeren komen. Waar ze spelen, sporten en naar school gaan. Maar dat is niet het enige. Iedereen die met kinderen omgaat moet beseffen dat zij een voorbeeldgedrag hebben m.b.t. roken. Dat zijn niet alleen ouders, maar ook bv. docenten en sporttrainers. Want niet roken zorgt voor gezondheidswinst.” 

 

In 2020 behoorden Hoogeveense volwassenen tot de top 3 van meeste rokers van Nederland (GGD monitor). “Dat zegt wel iets over de urgentie voor onze regio om samen te werken aan een Rookvrije Generatie. Bij het Alfa-college bieden we studenten en medewerkers Allan Carr-trainingen aan om van de rookverslaving af te komen. Dit wordt gewaardeerd. Maar er zijn vast meer acties mogelijk. Ik hoop dat ook andere organisaties de verantwoordelijkheid voelen om aan de slag te gaan.”, vult Jan Berend van der Wijk aan. 

 
Wie ook wil meewerken aan een Rookvrije Generatie in Hoogeveen kan contact opnemen met Esther Knapen, beleidsadviseur gemeente Hoogeveen, via preventieakkoord@hoogeveen.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen