Filmavond in de bioscoop in Hoogeveen ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag

Hoogeveen – Op donderdag 7 maart as organiseert de Soroptimistclub samen met Amnesty International een filmavond in de bioscoop in Hoogeveen ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag. Ook kan er die avond voorafgaand en in de pauze een petitie worden getekend.

Vrouwenrechten in Saudi-Arabië
Dit jaar komt Amnesty in actie voor dappere Saudische vrouwen die daar in de gevangenis zitten. In Saudi-Arabië hebben vrouwen niet dezelfde rechten als mannen. Zo hebben vrouwen toestemming nodig van een mannelijke voogd als zij willen werken, studeren of reizen. Pas sinds kort mogen vrouwen autorijden. De activisten die voor dit recht streden, kunnen dat echter niet. Die zitten in de gevangenis, sommigen worden er zelfs gemarteld. De wreedheid van de Saudische autoriteiten is grenzeloos. De vrouwen hebben niets misdaan. Ze streden vreedzaam voor rechten die vanzelfsprekend zijn. Toch werden ze opgepakt en gemarteld.

Wereldwinkel
Ook in de Wereldwinkel in Hoogeveen kan de petitie getekend worden. Petitie en groetenkaarten liggen klaar vanaf donderdag 8 maart tot en met zaterdag 16 maart.

Collecte
In de week van 10 maart komen de collectanten van Amnesty weer bij u aan de deur om steun te vragen in de strijd voor mensenrechten. Iedere bijdrage is van harte welkom!
En als u tijd en zin heeft om een steentje bij te dragen; Amnesty Hoogeveen zoekt nog collectanten. Indien u geïnteresseerd bent, stuur dan een mail naar info@hoogeveen.amnesty.nl