Extra comfort radiologie-patiënten dankzij vriendenstichting

Hoogeveen – De Stichting Vrienden van Bethesda gaf op maandag 11 juni de afdeling Radiologie van de Hoogeveense ziekenhuislocatie van Treant tien saunakilts cadeau. Deze omslagdoeken geven patiënten die een MRI-onderzoek moeten ondergaan extra comfort en zorgen voor minder gêne. De afdeling ontving de gift uit handen van Michel Top, internist-intensivist bij Treant en bestuurslid van de vriendenstichting.

Bij patiënten die voor een MRI-onderzoek naar het ziekenhuis komen vinden eerst een aantal voorbereidingen plaats. In veel gevallen is het nodig dat de patiënt dan het bovenlijf ontbloot. Bijvoorbeeld omdat de patiënt komt voor een MRI-onderzoek van de borsten – er moet dan eerst een infuus worden ingebracht – of omdat de patiënt kleding draagt die niet geschikt is voor de MRI (zoals kleding met ritsen en knopen). Het is voor deze patiënten dan heel erg fijn om een omslagdoek te kunnen dragen. De doek komt ook van pas tijdens de MRI; door deze te gebruiken als deken krijgt de patiënt het niet koud.
Stichting Vrienden van Bethesda
Stichting Vrienden van Bethesda werft gelden via giften, donaties en speciale acties. De opbrengst komt ten goede aan projecten die het verblijf van patiënten en bezoekers in ziekenhuislocatie Bethesda veraangenamen. Lees op de website van Treant meer informatie over de stichting.
De afdeling Radiologie ontving de saunakilts uit handen van Michel Top, internist-intensivist bij Treant en bestuurslid van de vriendenstichting. (Foto: Bianca Verhoef Fotografie)