Algemeen

Eenarmige vrachtwagenchauffeur Gerrie Pol verrast door voormalige werkgever vanwege pensioen

Noordscheschut – Wat keek de 66-jarige Gerrie Pol donderdagmorgen verrast op toen hij met een tankauto van DOC Kaas van huis werd opgehaald. Vanwege zijn pensioen werd hij door zijn voormalige werkgever MTT (Melktransport Twente) waarvoor hij melk vervoerde naar DOC in Hoogeveen, in het zonnetje gezet.

Natuurlijk moest er ook een rondje gereden worden in de vrachtwagen, al was dat deze keer als bijrijder. De tocht ging eerst naar de DOC aan de Alteveerstraat waar er natuurlijk links en rechts een praatje is gemaakt. Hierna ging de tocht verder naar het zuivelpark aan de Buitenvaart in Hoogeveen waar het in de kantine een komen en gaan was van (oud) collega’s die Gerrie veel geluk wensten.  Er werden hier herinneringen opgehaald aan zijn loopbaan als melkvervoerder en Gerrie genoot met volle teugen.

De altijd vrolijke en vriendelijke chauffeur van melk voor DOC Kaas begon zijn loopbaan bij loonbedrijf Snippe in Hollandscheveld. Gerrie had vanaf zijn geboorte een handicap, want hij miste een arm. Door zijn geweldige doorzettingskracht en humor deed hij qua werk niet onder voor iemand die volledig gezond is. Jarenlang deed hij zijn werk voor Melktransport Twenthe met veel plezier en oogstte hij veel bewondering.

Enkele jaren voor zijn pensionering kreeg hij tot zijn grote spijt van de overheid te horen dat hij vanwege zijn handicap zijn rijbevoegdheid niet meer terug kreeg. Dat was voor Gerrie een enorme domper op zijn lange en prachtige loopbaan, waarbij hij nooit een ongeluk heeft veroorzaakt. Diverse personen en zijn werkgever hebben nog geprobeerd dit besluit ongedaan te maken, maar zonder resultaat. Hij moest zijn werkzaamheden voor MTT noodgedwongen vroegtijdig stoppen. MTT wilde hem toch graag verrassen ter gelegenheid van zijn pensionering en zette hem in het zonnetje. Dit gebaar werd door de verbouwereerde maar intens genietende Pol zeer gewaardeerd.

© foto: Martin Schonewille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen