Algemeen

Echtpaar Talen-Ter Burg 60 jaar getrouwd

Hoogeveen – Albert Talen (85) en Mieneke Talen-Ter Burg (85) zijn op 10 september 60 jaar getrouwd. Namens de Gemeente Hoogeveen bracht Burgermeester Karel Loohuis hen een dag eerder de gelukswensen over. “60 jaar geleden toen we trouwden was het 28 graden”, verteld Mieneke. “Ja en 2 dagen later was het mistig en slechts 12 graden”, geeft Ab door.

Ze leerden elkaar kennen aan de Hoofdstraat, zoals toen zovelen. Ab is geboren en opgegroeid in De Wijk en Mieneke is geboren en opgegroeid in Hoogeveen.

Ab is begonnen als timmerman in Ruinerwold bij timmerfabriek/boomzagerij Smilde. Daarna heeft hij als bouwkundig tekenaar gewerkt bij architecten in Meppel en Hoogeveen en als bouwkundige is hij 20 jaar bij De Boer supermarkten in dienst geweest. Hij is nu 25 jaar met pensioen en daarom kan hij Mieneke mooi helpen in de huishouding. Mieneke heeft veel gewerkt bij haar thuis en bij de technische school. Maar ook bij andere gezinnen, zelfs nog toen ze getrouwd was.

Elk jaar gingen ze op vakantie, meestal naar Ommen. De tent werd gebracht, want een auto hadden ze nog niet. Ze gingen erheen op de fiets. Ook zijn ze met familie op de brommer helemaal naar zuid-Limburg geweest. Er werden vaker lange afstanden afgelegd op de fiets of brommer. Toen de kinderen er waren gingen ze vaak op vakantie samen met familie uit het westen van het land met twee auto’s, in totaal 10 personen. Ab reed altijd voorop. Als hij net voor rood door de stoplichten ging, dan ging zijn zwager meestal net door rood, om elkaar maar niet kwijt te raken. Ze gingen meestal naar Italië met vakantie, maar ook naar Frankrijk, Joegoslavië, Schotland en Zuid-Engeland en later met het eigen gezin ook nog naar Denemarken en Duitsland. In Engeland werd de aanhanger van zijn zwager aangereden. Dat heb je met links rijden zonder ervaring volgens Ab, maar alle ritten zijn altijd goed verlopen, zonder pinpas en telefoon (mobiele telefoons waren er immers nog niet). Ze hadden altijd contant geld mee en bij grenscontroles moesten ze soms alles uitpakken en weer inpakken.

Zolang het kan gaan ze elke middag de natuur in en voor een bakkie leut zomers even op een terras en ‘s winters ergens “achter glas”. Ab heeft net weer voor 5 jaar een nieuw rijbewijs, dus kunnen ze er weer even tegen aan.

Namens Ab en Mieneke, de hartelijke groeten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen