Echtpaar Smink viert diamanten bruiloft

Hoogeveen – Koob en Grietje Smink vierden zondag 30 september hun 60-jarig huwelijksfeest. Namens de gemeente Hoogeveen bracht burgermeester Karel Loohuis een dag later de gelukswensen over.

Koob Smink is geboren op 1 juli 1933 te Hollandscheveld. Hij is opgegroeid op de boerderij, samen met 1 zus en zes broers. Eén broer is overleden. Grietje Smink – de Jonge is geboren op 23 juli 1934 te Hollandscheveld. Zij is daar opgegroeid samen met drie zussen en drie broers. Twee zussen en twee broers zijn overleden.

In 1951 ontmoetten zij elkaar in Hollandscheveld waar ze beiden wonen. Ze verloofden zich op 26 december 1956 en trouwden op 30 september 1958. Het was een regenachtige dag, maar dat heeft de pret niet kunnen drukken. Ze hebben er erg van genoten. Na hun trouwen woonden zij een tijdje in Alteveer en zijn daarna verhuisd naar de Schutstraat in Hoogeveen. In februari 1969 kwamen zij in hun huidige woning. Hier wonen zij nog steeds.

Koob heeft o.a. gewerkt bij een zorgverzekeraar. In die tijd ging je nog bij de mensen thuis langs om de premie te incasseren. Later is hij op het kantoor in Hollandscheveld komen te werken. Wegens gezondheidsproblemen was hij genoodzaakt te stoppen rond zijn zestigste jaar. Hij houdt erg van tuinieren en van fietsen in de natuur. Toen dit nog mogelijk was, deden zij dit veel samen. Grietje nam de taken van de zorg voor het gezin voor haar rekening. Zij hebben samen twee zoons, één dochter en vier kleinkinderen. Zij genieten hier ontzettend van.

In al de jaren hebben zij lief en leed gedeeld. De laatste jaren zijn er gezondheidsproblemen, maar zij wonen nog steeds zelfstandig met behulp van de nodige zorg.