Echtpaar Gruppen-Stam 65 jaar getrouwd

Hoogeveen – Roelof Gruppen (90) en Beekje Gruppen-Stam (91) waren maandag 4 november 65 jaar getrouwd. Namens de Gemeente Hoogeveen bracht Burgermeester Karel Loohuis hun de gelukswensen. Ook was er post van De Koning en Koningin en van de Commissaris van de Koning van Drenthe.

“Toen we trouwden was het een hele mooie dag opdanks de wind, de hele zomer heeft het geregend maar gelukkig op onze trouwdag was het prachtig weer”, aldus Beekje. Ze hebben elkaar ontmoet op 17 augustus 1946 op het Koninginnefeest in Hollandscheveld, waar ze beiden zijn opgegroeid. Ze waren toen 17 en 18 jaar. Op 4 november 1954 zijn ze getrouwd en gaan wonen aan het Haagje 153 in Hoogeveen.

Roelof werkte in die tijd als monteur bij Blikfabriek Drenthina die toen net was  overgenomen was door Thomassen & Drijver Verblifa. Op 1 januari 1980 is hij als groepstechnieker  met pensioen gegaan. Beekje heeft jaren in de ouderen thuiszorg gewerkt en later als particuliere gezinszorg.

Roelof en Beekje hebben twee kinderen (een dochter en een zoon), zes kleinkinderen, acht achterkleinkinderen en een negende op komst.

Na twee keer te zijn verhuist in Hoogeveen wonen ze nu sinds augustus 2013 in een inleunwoning van locatie Wolfbos van Jannes van der Sleeden huis. Ze hebben het hier goed naar hun zin en proberen elke dag een blokje om te lopen.