Algemeen

Dorpsbijeenkomst Noordscheschut en Hollandscheveld Vitaal Platteland

Wij willen zelf graag vitaal zijn en blijven, daar hoort dan ook een vitaal landschap bij. Plaatselijk belang van Noordscheschut en Hollandscheveld nodigen de bewoners van Hollandscheveld en Noordscheschut van harte uit voor een dorpsbijeenkomst over een VITAAL LANDSCHAP op woensdag 20 april 2022, ’s avonds om half acht in dorpscentrum ’t Anker.

Eerder is al gemeld dat het ontstaan, de geschiedenis en de ontwikkeling van het landschap is vastgelegd in een landschapsbiografie. De auteur Jeroen Wiersma van de Rijksuniversiteit Groningen is er goed in geslaagd de historie helder te beschrijven. Het eerste exemplaar ervan is op 26 oktober overhandigd aan gedeputeerde Cees Bijl. Een mooie basis om verder te werken. Hij moedigde ons als inwoners aan om samen met grond- en boseigenaren en betrokken organisaties toekomstgericht aan de slag te gaan.

De Verenigingen voor Plaatselijke Belangen van de dorpen Noordscheschut, Nieuwlande vatten deze aanmoediging op als een uitdaging. Die ze aan durven te gaan. Maar ze realiseren zich maar al te goed dat zij daar iedereen bij nodig hebben die hart heeft voor ons landschap.

Samen willen wij zoeken naar breed draagvlak voor een visie en concrete maatregelen om ons landschap toekomstbestendig en duurzaam te maken. Maar dan wel met behoud en zo mogelijk versterking van de cultuurhistorische aspecten, zoals bijvoorbeeld de (restanten) van de oude veenwijken.

De eerste stap die wij nu willen nemen is u uitnodigen voor een dorpsbijeenkomst om het rond het dorp gelegen landschap onder de loep te nemen. Wat kan beter en zou ook beter moeten, wat zou bijdragen aan de cultuurhistorie en wat is goed. Daar zullen wij het met elkaar over moeten hebben en wie weet vinden wij het dan zinvol om bijvoorbeeld samen op fietsexcursie te gaan in het gebied.

Het gebied waar het ons – in eerste instantie – om gaat is op het kaartje hieronder rood omlijnd. Deze grens nemen wij vooralsnog als uitgangspunt. Het kan zijn dat er werkende weg aanleiding ontstaat om deze grens aan te passen zodat bijvoorbeeld ook Het Woeste in de gemeente Coevorden eronder komt te vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen