Algemeen

Diana Huizing neie Streektaolambassadeur veur Hoogeveen

In Diana Huizing-Beekelaar uit Hollandscheveld heeft streektaalorganisatie Huus van de Taol een nieuwe Streektaolambassadeur voor de gemeente Hoogeveen gevonden. Huizing-Bekelaar neemt het stokje over van Yvonne Bijl-Hooijer.

Huizing-Beekelaar heeft 25 jaar in het basisonderwijs gewerkt en is sinds 2014 docent Drents bij het Huus van de Taol, waar ze cursussen geeft. Ook werkt ze sinds 2021 als (o.a. Drentstalige) BABS bij de gemeente Hoogeveen.

Directeur Renate Snoeijing: ‘‘Wij weet daw met Diana een enthousiaste Streektaalambassadeur in huus haalt, umdaw heur al jaoren kent as een Drentsdocent met een goed gevuul veur humor’.
Huizing-Beekelaar zorgt samen met andere vrijwilligers voor de organisatie van streektaalactiviteiten in de gemeente Hoogeveen. Eén van die activiteiten is het voorlezen op de basisscholen in maart.
Het Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents promoot met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers trots op zijn en die niet-gebruikers waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen