Algemeen

Denk aan het milieu, lever je gebruikte frituurvet in bij montessorischool Het Element in Hoogeveen!

Montessorischool Het Element in Hoogeveen is begonnen met het inzamelen van gebruikte frituurvetten en -oliën in samenwerking met Green Oil Recycling. Frituurvet wordt helaas nog door veel mensen door het toilet gespoeld of bij het afval gegooid zonder dat er nagedacht wordt wat de gevolgen zijn voor het milieu. ‘Als school vinden wij het belangrijk om zorg te dragen voor onze omgeving. Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen aan een schoner milieu.’ Zegt Sharon Broekroelofs, directeur van de school.

Wat zijn de voordelen?
Door het inleveren van gebruikt frituurvet bij montessorischool Het Element dragen we samen bij aan een schoner milieu en voorkomen we dat het frituurvet in het riool belandt, wat zeer schadelijk is voor het milieu. Green Oil Recycling, recyclet het frituurvet tot biobrandstof waardoor het frituurvet een duurzaam 2e leven krijgt. 100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden kilometers! Hier kunnen we samen aan bijdragen.

Omdat frituurvet en plantaardige oliën waardevolle grondstof zijn, krijgen wij als school een vergoeding van Green Oil Recycling. Het bedrag dat wij per volle kliko ophalen besteden wij aan het ‘opfrissen’ van ons plein. Ons plein is openbaar toegankelijk. Elke bijdrage draagt daarom ook bij aan een (nog meer) gevarieerde en natuurrijke speelomgeving in de wijk Trasselt.

Stichting Leergeld Hoogeveen
Naast dat je een bijdrage levert aan een schoner milieu, steun je daarnaast ook Stichting Leergeld Hoogeveen 10% van de opbrengsten wordt door Green Oil Recycling gedoneerd aan Stichting Leergeld Hoogeveen. Wanneer je als kind opgroeit in een gezin met weinig geld, kun je niet altijd gemakkelijk aan alles meedoen. Dat is jammer en niet terecht want alle kinderen horen erbij. De Stichting Leergeld Hoogeveen zorgt ervoor dat deze kinderen toch mee kunnen doen. Voor kinderen van 4 tot 18 kunnen ouders bij Leergeld aankloppen. Het inkomen van de ouders wordt door vrijwilligers van Leergeld gecheckt. Het mag niet hoger zijn dan 120% van de bijstand, dus iets hoger dan de bijstand. Ook mensen die in de schuldsanering zitten, kunnen bij Leergeld terecht. De Stichting Leergeld Hoogeveen is er voor alle kinderen uit de gemeente Hoogeveen.

Hoe werkt het?
Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en gooi deze vervolgens in de kliko bij de hoofdingang bij:
Montessorischool Het Element
De Karn 5 – 7908 NX te Hoogeveen.
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 08.30 uur – 16.30 uur
Woensdag tussen 08.30 uur en 14.30 uur.

Wat kan ik inleveren?
• Frituurvet vloeibaar
• Frituurvet vast
• Frituurolie
• Overige plantaardige oliën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen