Decemberactie Lions: DE waardepunten voor Voedselbank

Hoogeveen: Lionsclub Hoogeveen D’Rante organiseert in gemeente Hoogeveen een inzameling van Douwe Egberts waardepunten voor de plaatselijke voedselbank. De Hoogeveense serviceclub stimuleert mensen hun koffiepunten te doneren, zodat ze kunnen worden ingewisseld voor pakken koffie. In de hele maand december kunnen de waardepunten worden ingeleverd in onder andere verschillende winkelcentra.

Koffie is een zeldzaam product voor voedselbanken. Doordat het een lange houdbaarheid heeft, wordt het vrijwel nooit aan de voedselbanken aangeboden. Veel mensen hebben nog koffiepunten in huis die ze niet meer bij Douwe Egberts kunnen inleveren. De punten zijn tegenwoordig voor particulieren alleen nog geldig bij Blokker en inwisselbaar tegen een beperkt aanbod van producten.

Koffie in 150 voedselpakketten

De Lions vinden het jammer dat de waarde van de koffiepunten verloren gaat. Door de waardepunten in te zamelen en in een grote hoeveelheid aan te bieden bij Douwe Egberts wordt de waarde met 15% verhoogd. Deze waarde wordt omgezet in pakken koffie die vervolgens worden gedoneerd aan de Hoogeveense Voedselbank die wekelijk 150 voedselpakketten samenstelt voor plaatsgenoten die het hard nodig hebben.

Inzamelpunten op drukbezochte plaatsen

Op verschillende plaatsen staat een inzameldoos waar de waardepunten gedoneerd kunnen worden. Bij voorkeur ontvangt de Lionsclub de punten in een dichtgeplakte envelop met daarop de vermelding van het aantal punten dat erin zit. De inzameldozen staan op drukbezochte plaatsen:

  • In het centrum van Hoogeveen: Hema, de Oude Bibliotheek en Albert Heijn
  • Krakeel: Coop
  • De Wielewaal: COOP
  • De Nije Nering: Albert Heijn
  • De Weide: Bruna
  • Hollandscheveld centrum: Plus Cappendijk
  • Drijber: Dorpshuis ’t Kraampje

Landelijke actie

De actie sluit aan op de landelijke actie van Lionclubs in Nederland. Hoogeveen organiseert het voor de tweede keer. Vorig jaar deden al 110 andere Lionclubs mee die samen 63 miljoen punten inzamelden, goed voor 130.000 pakken koffie die Douwe Egberts kosteloos bezorgde bij de plaatselijke voedselbanken. De Hoogeveense Voedselbank ontving 790 pakken koffie dankzij de 400.000 punten die de inwoners van Hoogeveen en omgeving bijeen brachten.

Samen voor het goede doel
Lions Hoogeveens D’Rante behoort tot de internationale associatie van Lionsclubs. In deze serviceclubs nemen mensen vanuit vriendschap en op vrijwillige basis het initiatief om iets te doen voor een betere samenleving. De Hoogeveense groep bestaat uit mannen en vrouwen die zich samen belangeloos willen inzetten voor mensen die hulp nodig hebben.