Rondkomen van een minimum, geen geld hebben voor je hoge energierekening en de dure levensmiddelen. Voor ruim 380 mensen in Hoogeveen is dit de dagelijkse realiteit. Daarom wordt er ook dit jaar weer een grote inzamelingsactie gehouden bij supermarkten. Vrijwilligers van de Rotary Hoogeveen, de Soroptimistenclub De Reestlanden en uit verschillende kerken zijn zaterdag actief voor de Voedselbank Hoogeveen. Net als voorgaande jaren proberen ze zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen, zodat de voedselbank ook volgend jaar de klanten van eten kan voorzien. Het gaat dan vooral om basisproducten zoals rijst, pasta en sauzen.

Flyers

De vrijwilligers staan de gehele dag bij supermarkten in Hoogeveen, Hollandscheveld, Zuidwolde, Pesse, Noordscheschut en Elim. In alle gemeenten in Drenthe wordt bij supermarkten geflyerd door vrijwilligers. In totaal worden in Drenthe zo’n 3500 mensen ondersteund door een Voedselbank.

Het is ook mogelijk donatie geven voor de voedselbanken in Drenthe. Ga daarvoor naar rtvdrenthe.nl/voedselbank. Doneren kan tot en met het einde van het jaar. Het bedrag dat wordt ingezameld wordt verdeeld onder de voedselbanken in Drenthe.