Algemeen

De Speel-O-Theek en de nieuwe Corona-maatregelen.

Hoogeveen – Op vrijdag 13 maart 2020 kreeg het bestuur van de Speel-O-Theek het dringend advies  van de GGD om de Speel-O-Theek te sluiten vanwege de mogelijke Corona-besmettingen. Je zou zeggen: Vrijdag de 13e; dat is so-wie-so vragen op problemen, toch? De NL-Doet-dag die voor die dag gepland stond was een dag eerder al afgeblazen.

Toch zijn we met een klein groepje vrijwilligers achter de schermen bezig geweest om de entree van de Speel-O-Theek aan te passen. We hebben wat kasten verschoven  en een achterwand geplaatst waardoor de inname balie wat meer afgeschermd werd van de (keuken)ruimte daarachter. We vinden het een goede en klantvriendelijke verbetering, maar onze abonnees hebben dit door de Corona-maatregelen nog niet zelf kunnen ondervinden.

Maar we gaan over niet al te lange tijd weer open. We zijn bezig om een plan samen te stellen hoe dit zou kunnen. Daarbij spelen hygiëne en gezondheid (voor zowel onze abonnees als medewerkers/sters) een belangrijke rol om de kans op besmettingen zo veel mogelijk te voorkomen.  Zodra dit plan door het bestuur afgerond is zullen we dit voorleggen aan de GGD en de regionale veiligheidsinstantie ter goedkeuring.  Uiteraard moet dit passen binnen de maatregelen die de overheid bekend maakt. Maar als de basisscholen en de kinderopvang op 11 mei (onder voorwaarden) weer open gaan, willen wij zo snel mogelijk volgen.
Omdat de abonnees door de sluiting van de Speel-O-Theek het door hen geleende speelgoed niet op tijd hebben kunnen inleveren en/of omruilen, zouden er normaal gesproken boetes kunnen ontstaan. Maar we leven niet in ‘normale’ tijden, dus van boetes zal geen sprake zijn. Daarnaast heeft het bestuur besloten om de geldigheidsduur van alle abonnementen zonder kosten 2 maand te verlengen. Dat kost administratief extra werk en we krijgen daardoor minder geld binnen, maar wij vinden dat we dit moeten doen. We hebben gelukkig een beetje reserve waardoor het kan.

Voor de gebruikers van onze kinderzwerfboekenhoek is er trouwens goed nieuws. Eén van onze enthousiaste medewerksters heeft een kist bij haar huis gezet waar kinderen hun zwerfboeken kunnen halen en/of brengen. Die kist staat de Copernicuslaan 8 in Hoogeveen. Een prachtig initiatief.

De exacte datum van de heropening (onder voorwaarden) is nu nog niet bekend, maar we streven er naar omdat in de maand mei 2020 nog te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen