Algemeen

De Krullevaar & Vincent van Gogh

Jenaplanschool De Krullevaar uit Hoogeveen was afgelopen weken gehuld in de wereld van Vincent van Gogh. In het kader van het Van Goghjaar werden de kinderen van alle groepen ondergedompeld in het leven en de schilderstijl en -technieken van deze beroemde kunstenaar. Naast allerlei schilder- en tekenworkshops, werd er ook veel aandacht besteed aan het leven van Vincent van Gogh en zijn tijd in Hoogeveen en omstreken.

Voor de afsluiting van het project had school een speciale gast uitgenodigd. De Hoogeveense kunstenaar Geert Oldenbeuving kwam naar De Krullevaar om zijn passie voor kunst en zijn kennis van het schilderen met de kinderen te delen.

In ‘De slaapkamer’, het nagebouwde schilderij van Van Gogh, liet Oldenbeuving de kinderen kennismaken met zijn technieken en stijl. En om het nog echter te maken, schilderde Geert Oldenbeuving, tijdens de presentatie voor de kinderen en hun familie, een prachtige krullevaar.

Directeur Josien Koops was zeer tevreden met het succes van het thema Van Gogh op de school. “Het is belangrijk voor ons om de kinderen te inspireren en hun creativiteit te stimuleren”, zei ze, “Het is geweldig om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn over kunst en hoe ze zich laten inspireren door de schilderijen van Vincent van Gogh en Geert Oldenbeuving.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen