Algemeen

Cultuuruitwisseling Stedenband

Hoogeveen/ Martin -In maart van dit jaar vond in Martin, de Slowaakse partnerstad van Hoogeveen een eerste ontmoeting plaats tussen personen die in Hoogeveen, Martin en de Tsjechische stad Jicin direct betrokken zijn in het veld van de cultuur. Tamboer-directeur Pieter-Bas Rebers, Scala-manager Gerrit-Jan Rutgers, cultuur-wethouder Erik Giethoorn en twee leden van het Stedenbandbestuur voerden een eerste verkenning uit naar mogelijke samenwerking tussen cultureel actieve inwoners van de drie steden.

Als vervolg hierop komen op uitnodiging van Hoogeveen vertegenwoordigers van Martin en Jicin dit weekend de start van het cultuurseizoen, UitdagenD Hoogeveen, bijwonen. In het programma is tijd ingeruimd voor een korte conferentie, waar een aantal voorstellen voor samenwerkingsprojecten, beschreven door Rutgers, aan de orde zijn.
Ook de cultuur van de stad Hoogeveen, haar historie, wordt onder de aandacht van de gasten gebracht. In dat verband wordt de Bibliotheek Hoogeveen, met onder meer de Verhalenwerf bij het bezoek en de samenwerkopties betrokken.

De delegaties arriveren op donderdagmiddag en vertrekken zondagochtend heel vroeg weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen