Foto: Glenn Hoekstra
Algemeen

College van B&W gaat opnieuw kijken naar mogelijkheden voor behoud eik op Riegmeer

De voorgenomen kap van een eik op bedrijventerrein Riegmeer roept veel reacties op en is zelfs landelijk nieuws geworden. Veel mensen geven aan het jammer te vinden dat deze mooie boom moet wijken voor de inrichting van het bedrijventerrein. Ze vragen zich ook af of er geen alternatieven zijn.

Wethouder Jan Zwiers: ‘Deze reacties laten ons als college niet koud. Het is goed om te zien dat veel mensen betrokken zijn bij hun omgeving en bij behoud van groen. We hebben het besluit om de boom te kappen niet lichtvaardig genomen. Toch willen we nog eens kijken naar alternatieve mogelijkheden, samen met betrokkenen en deskundigen. We kunnen hier de tijd voor nemen omdat we sowieso niet kappen in het broedseizoen.’ Wethouders Jan Zwiers en Mark Tuit nodigen daarom IVN, de klimaatburgemeester, de netbeheerder en vertegenwoordigers van de petitie voor behoud van de eik uit voor een gesprek. Zwiers: ‘We hopen van harte dat we een oplossing vinden die bevredigend is voor iedereen.’

 

Het collegebesluit om de boom te kappen is op 5 april gepubliceerd in het Torentje. Het besluit is ook te vinden op overheid.nl. Bezwaar indienen kan tot en met 17 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen