Algemeen

Cliënten Philadelphia aan het werk in Weidesteyn

Hoogeveen – Cliënten van Philadelphia, allen met een beperking, zoeken een arbeidsmatige dagbesteding die er écht toe doet. Bewoners van Treant-locatie Weidesteyn in Hoogeveen zoeken ondersteuning voor een zinvolle daginvulling. Samenwerking blijkt een win-winsituatie.

Dagelijks zijn cliënten van Philadelphia aanwezig in Weidesteyn om allerlei werkzaamheden te doen. Zo helpen zij met het opmaken van bedden, assisteren zij medewerkers bij het voorbereiden van de lunch, brengen schone was naar bewoners en ondersteunen bij activiteiten voor bewoners. Antonie van Turnhout, activiteitenbegeleider van Treant, is blij met de samenwerking: ‘De aanwezigheid van mensen van Philadelphia zorgen ervoor dat we nog meer tijd en ruimte hebben om bewoners een zinvolle daginvulling te geven die aansluit bij hun persoonlijke voorkeuren en gewoonten. Dat levert bijzondere momenten op, voor bewoners én cliënten van Philadelphia.’

Begeleiding vanuit Philadelphia
Medewerkers van Philadelphia begeleiden de mensen van Philadelphia tijdens hun werkzaamheden: ‘We begeleiden cliënten met een beperking zodat ze hun werk zo zelfstandig mogelijk uit kunnen voeren en voldoening halen uit wat ze doen voor anderen’, vertellen werkbegeleiders Petra Koek en Gert van Lente van Philadelphia.

Over Philadelphia
Philadelphia is een landelijke organisatie voor zorg en begeleiding van mensen met een beperking. De organisatie richt zich niet op de beperking maar gaat juist uit van de mogelijkheden. De ondersteuning verschilt van persoon tot persoon. Het doel is bij iedereen hetzelfde: een leven waarin je mag zijn wie je echt bent en het beste uit jezelf haalt. Zelf keuzes maken en meedoen in de maatschappij is voor cliënten van Philadelphia net zo belangrijk als voor ieder ander.

Ben je benieuwd naar de werkzaamheden van cliënten van Philadelphia in PhilaWeide? Bekijk de video van Philadelpia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen