Algemeen

Clean up dag met een opschoonactie gehouden in het Steenbergerpark

De IVN heeft in kader van de clean up dag op 16 september een opschoonactie gehouden in het Steenbergerpark. Vanuit het IVN gebouw “het Struunhuus” gingen een aantal vrijwilligers van het AZC samen met de IVN aan de slag.

Ondanks dat in het park vaak geplogd wordt heeft de IVN toch gemeend mee te doen aan deze wereldwijde schoonmaak actie. Gewapend met grijper, plastic zak en kleine bakjes voor batterijen, glasscherven en sigarettenpeuken ging men op pad.

Er moest ook vooral in de bosjes gekeken worden want daar kon nog weleens verdekt afval liggen en dat was ook zo. Het resultaat was meer dan verwacht. Door de invoering van statiegeld nu ook op blik zou je verwachten hier minder van te vinden maar dat was toch niet zo. Nadat alles verzameld was, is de boel gesorteerd op plastic, papier, stof, glas, doppen, batterijen en statiegeld materiaal. Je blijft je verbazen hoeveel afval er is!

De vrijwilligers van het AZC worden hartelijk bedankt voor hun inzet.

Denk jij nu: Ik wil ook wel mijn eigen straat, berm schoonhouden? Stuur een mailtje naar: ploggenindrenthe@gmail.com. Zij regelen dan dat er plogmateriaal geleverd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen