foto: pixabay
Algemeen

CDA wil meer ruimte voor contactberoepen en terrassen van horecaondernemers

CDA Hoogeveen heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de versoepeling van de corona maatregelen voor contactberoepen en de openstelling van terrassen van horeca ondernemers. De partij hoopt dat daarmee ruimere openingstijden voor contactberoepen mogelijk worden en dat er meer fysieke ruimte voor terrassen komt.

 

Woensdag 6 mei heeft premie Rutte een ‘routekaart’ gepresenteerd over de geleidelijke afbouw van de coronamaatregelen. Vanaf 11 mei kunnen de contactberoepen zoals kappers en schoonheidsspecialisten weer aan de slag. CDA-raadslid Aaf-Tineke Bisschop geeft aan: ‘Veel mensen hebben gelijk de kapper en de schoonheidsspecialist gebeld of geappt voor een afspraak en de agenda’s raken snel gevuld. Temeer omdat er ook tijd genomen moet worden voor het schoonmaken van de stoel en andere materialen tussen de afspraken door. Sommige ondernemers hebben de wens om met behulp van ruimere openingstijden meer klanten van dienst te zijn en een inhaalslag in de opgelopen omzetschade te maken.’

Daarnaast mogen vanaf 1 juni aanstaande de terrassen weer geopend worden en mogen restaurants weer klanten ontvangen tot maximaal 30 bezoekers. De reserveringen beginnen al goed op gang te komen. ‘Ook horecaondernemers willen graag weer aan de slag. Het huidige terras kan met de nieuwe norm van 1,5 meter afstand te klein zijn. Ondernemers hebben daarom behoefte aan een ruimer terras.’ aldus Bisschop.

CDA Hoogeveen wil daarom weten welke ruimte het college contactberoepen wat betreft openingstijden wil geven en of het college horecaondernemers meer ruimte wil geven voor de opstelling van terrassen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen