AlgemeenPolitiek

CDA wil meer aandacht voor ondermijning in beleid voor veiligheid, toezicht en handhaving

Geef prioriteit aan ondermijning – met deze indringende boodschap overhandigde de Rekenkamer haar rapport over ondermijning in de gemeente Hoogeveen aan de gemeenteraad. Volgens de Rekenkamer kent Hoogeveen een hoog risicoprofiel, maar krijgt ondermijning nauwelijks aandacht in beleid. Dit vindt CDA Hoogeveen buitengewoon verontrustend. De christendemocraten willen daarom dat het voorstel ‘Kadernota veiligheid, toezicht en handhaving 2023-2026’ terug naar de tekentafel gaat.

 

CDA-raadslid Haaije Feenstra-Paas licht hierover toe: “Een veilige gemeente is voor het CDA ontzettend belangrijk. Wanneer onze inwoners zich veilig voelen op straat, leidt dat tot onderling vertrouwen en een samenleving waar inwoners samen de schouders eronder zetten en omzien naar elkaar. Ondermijning vormt hiervoor een bedreiging, maar toch heeft het college van burgemeester en wethouders nauwelijks oog voor ondermijning in de nota veiligheid. Zo zijn de aanbevelingen van het rekenkamerrapport over ondermijning niet meegenomen in de totstandkoming van het veiligheidsbeleid, terwijl het rapport juist pleit voor meer aandacht voor ondermijning. Dat vinden wij onverstandig en verontrustend. Daarom wil het CDA dat het college eerst komt met een plan van aanpak om ondermijning aan te pakken en daarna de ‘Kadernota veiligheid, toezicht en handhaving 2023-2026’ bespreken. Hiermee geven wij prioriteit aan het bestrijden van ondermijning, wat bijdraagt aan een veilig thuis in Hoogeveen.”

 

Het CDA zal tijdens de raadsvergadering van 21 september zich hard maken voor een serieuze aanpak van het bestrijden van ondermijning in onze gemeente.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen