AlgemeenPolitiek

CDA ‘nodigde’ boeren uit op vragenuurtje bij Het Klooster

Hoogeveen – Op vrijdag werd bekend dat de lokale CDA-afdeling een bijeenkomst hield in Het Klooster. Hier waren onder andere Tweede Kamerleden Agnes Mulder en Jaco Geurts, landelijk fractievoorzitter Pieter Heerma en Drents gedeputeerde Henk Jumelet bij aanwezig. Later op de dag werd dit vervormd naar een uitnodiging naar boeren om met de trekker naar Het Klooster te komen voor een ‘vragenuurtje’. Dit was in eerste instantie niet door het CDA zo gepland, maar de partij vond de ludieke actie meer dan welkom en plande dan ook graag een debat tussen politici en boeren in voor het pand aan de Brinkstaat 5 in Hoogeveen.

De boerenprotesten houdt de gemoederen flink bezig door het hele land. Zo werd afgelopen maand in het partijcongres gediscussieerd over het afzien van grootschalige export van landbouwproducten, wordt er al enige tijd gesproken over halvering van de veestapels en is er nog steeds veel problematiek rondom het stikstofbeleid. Het vragenuurtje van het CDA, de partij die het vertrouwen van boeren zou winnen en achter hen zou staan, ging ook over deze problemen. Het begon meteen met pittige vragen en soms nóg pittigere antwoorden zonder uitsluitsel voor de boeren.

Goed merkbaar was, dat de boeren het nog steeds niet eens zijn met de huidige manier van werken en er is dan ook een ultimatum beloofd door de aanwezige leden van het CDA. “Ik zal het in mijn carrière niet meemaken dat de veestapel gehalveerd wordt,” riep Jaco Geurts door de microfoon. Hij en zijn collega’s beloofden dan ook dat zij dit zouden waarmaken en wanneer dit niet zou gebeuren, ze bereid zijn om het kabinet te laten vallen. Met deze mededeling werd de avond afgesloten. Nog niet volledig naar wens van de boeren, maar tóch ene kleine stap vooruit. Ook het CDA kon na de afsluiting met een gerust hart verder met de planning voor de bijeenkomst in Het Klooster.

Tekst & video: Judith Bos.
Foto’s: GD Fotografie & Captured By Mark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen